Prima pagină > EXCLUSIV TV > Uricănenii au parte de carte şi cu sprijinul autorităţilor locale

Uricănenii au parte de carte şi cu sprijinul autorităţilor locale

buhaescu 1Creaţia literară se bucură de un loc aparte în ceea ce priveşte susţinerea din partea autorităţilor locale din oraşul Uricani. De ani buni, primarul Dănuţ Buhăescu şi-a făcut un frumos obicei din susţinerea, inlcusiv din punct de vedere financiar, a oamenilor de litere din Uricani şi chiar din celelalte localităţi ale Văii Jiului.

În acest context, ca un răspuns firesc la nevoia de a susţine apariţia unor noi volume având ca autori doi distinşi cetăţeni ai oraşului Uricani, Consiliul local al oraşului Uricani a adoptat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Buhăescu, prin care se alocă 6.000 de lei de la capitolul cultură al bugetului local al oraşului Uricani, pentru susţinerea editării de carte. Beneficiari sunt autorii locali Ioan Firiza şi Augustin Ţanca. Aceştia vor beneficia, din partea autorităţilor locale, de câte 3000 de lei fiecare pentru editarea ultimelor creaţii literare care aşteaptă să vadă lumina tiparului.

“Cred că nu e puţin lucru să ai într-un oraş mic, cum este Uricaniul, oameni de litere cu un real talent. O vorbă bătrânească spune că dacă ai carte, ai parte. Tocmai de aceea, ori de câte ori oamenii de litere din oraşul nostru au solicitat sprijin pentru editarea de cărţi, nu am ezitat să dăm curs acelor solicitări. Aşa am făcut şi acum şi sunt convins că domnii Firiza şi Ţanca ne vor răsplăti prin editarea unor cărţi de valoare, capabile să genereze interesul iubitorilor de carte din Uricani şi nu numai”, a declarat primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu.

De finanţări pentru editarea de cărţi au mai beneficiat, de-a lungul anilor, la Uricani şi alţi scriitori de valoare, precum Ioan Hirghiduş, Petru Făgaş, Loredana Cristea, Marian Boboc, Gheorghe Niculescu ş.a.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: