Prima pagină > EXCLUSIV TV > Nederia Vulcăneană la startul ediţiei cu numărul 42

Nederia Vulcăneană la startul ediţiei cu numărul 42

La Vulcan, tradiţia “Zilelor oraşului” este cu siguranţă cea mai adânc înrădăcinată în timp din toată Valea Jiului. De mai bine de patru decenii, autorităţile locale din acest municipiu au preluat tradiţia organizării nedeilor populare ale momârlanilor, transformându-le într-un veritabil maraton cultural şi artistic, mai târziu în rândul activităţilor desfăşurate sub genericul “Nedeia Vulcăneană” alăturându-se şi o bogată paletă de competiţii sportive de masă.

În faţa ediţiei cu numărul 42 a “Nedeii Vulcănene”, programul conceput de organizatori – Consiliul local şi Primăria municipiului Vulcan – este unul la fel de amplu, incluzând pe parcursul unei săptămâni întregi, activităţi menite să răspundă gusturilor fiecăruia dintre cetăţenii acestei urbe şi nu numai.

Potrivit programului adoptat de Consiliul local, ediţia cu numărul 42 a “Nedeii Vulcănene” se va desfăşura în perioada 18-22 iunie 2014, dar startul uneia dintre cele mai apreciate competiţii sportive din cadrul nedeii – Cupa “Nedeia vulcăneană” la fotbal – a fost dat încă de săptămâna trecută.

Ca în fiecare an, evenimentele sportive ocupă un loc semnificativ în programul “Nedeii Vulcănene”. Pe lângă competiţia de fotbal, a cărei finală va avea loc joi, 19 iunie pe stadionul “Central” din Vulcan, urmând ca premierea câştigătorilor să fie făcută în aceeaşi zi, la orele 13,30 în faţa Primăriei municipiului Vulcan. Celelalte competiţii sportive ale nedeii vor avea loc miercuri, 18 iunie 2014, începând cu ora 10,00 după următorul program: “Cupa Nedeii vulcănene la cros” (fete şi băieţi) – ora 10,00 cu plecare de pe bulevardul “Mihai Viteazu” zona Unic şi sosire în faţa Primăriei municipiului Vulcan. “Cupa Nedeii vulcănene la role” (fete şi băieţi) – ora 12,00 pe acelaşi traseu. “Cupa Nedeii vulcănene la ciclism” (fete şi băieţi) de la ora 13,00 cu plecarea de la Sohodol şi sosirea la Primărie (pentru concurenţii cu vârsta peste 15 ani), respectiv plecarea de pe bulevard, zona Unic şi sosirea la Primărie (pentru celelalte categorii de concurenţi). În fine, competiţiile sportive se vor încheia cu derularea campionatului de şah (fete şi băieţi) “Cupa Nedeii vulcănene”, concursul urmând a avea loc, începând cu orele 14,00 la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazu”. Este bine să ştiţi că, pentru toate competiţiile sportive, înscrierile încep în ziua concursului, de la ora 9,00 la sediul Primăriei din municipiul Vulcan.

Graţie artistului fotograf Francisc Nemeth, în programnul din acest an al “Nedeii vulcănene” a fost cuprinsă şi o expoziţie de fotografie, al cărei vernisaj va fi marcat miercuri, 18 iunie, la ora 18,00 în foaierul cinematografului “Luceafărul”, chiar dacă lucrările au fost deja urcate pe simeze de câteva săptămâni pentru a putea fi admirate de cei interesaţi.

Pentru ziua de joi, 19 iunie, organizatorii au cuprins în programul “Nedeii vulcănene” două activităţi destinate celor mici. Astfel, începând cu ora 10,00 în faţa Primăriei din Vulcan va avea loc concursul de grafiti şi desene pe asfalt cu tema “Copiii şi natura”. În vederea participării la acest concurs, înscrierile vor avea loc, în aceeaşi zi, începând cu ora 9,00 la sediul Primăriei. Această activitate va fi urmată, în aceeaşi zi de premierea câştigătorilor competiţiei de şah, eveniment programat pentru ora 12,00 în sala de şedinţe a Consiliului local al municipiului Vulcan.

Ca în fiecare an, de o atenţie aparte se vor bucura cei mai merituoşi copii ai Vulcanului. În acest sens, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a invitat în frumoasa sală de şedinţe a Consiliului local laureaţii olimpiadelor şi competiţiilor şcolare judeţene şi naţionale care învaţă la unităţile de învăţământ din acest oraş. Evenimentul este programat pentru joi, 19 iunie, ora 13,00.

În aceeaşi locaţie vor avea loc şi alte două festivităţi dedicate unor oameni care fac cinste Vulcanului. Este vorba despre câteva din personalităţile publice locale care, cu acest prilej, vor primi din partea autorităţilor publice locale o recunoaştere publică a meritelor pe care le au în viaţa comunităţii locale, odată cu conferirea unor diplome de excelenţă şi, în câteva cazuri speciale, a unor titluri de “Cetăţean de onoare al municipiului Vulcan.” Festivitatea va avea loc de la ora 14,00 şi va fi urmată de ceremonia festivă a premierii familiilor care aniversează, în acest an, 50 de ani de căsnicie.

În week-end, programul “Nedeii vulcănene” este dedicat spectacolelor artistice, tradiţionalei parade a artiştilor, sportivilor şi fanfarei din Vulcan, într-un program maraton care începe vineri după-amiaza, pe scena care va fi amplasată în incinta stadionului “Central” din Vulcan. Prima zi a concertelor artistice este rezervată, ca de obicei, talentelor locale. Astfel, vineri, 20 iunie începând cu ora 16,00 spe scena “Nedeii vulcănene” vor urca zeci de artişti din Vulcan, dar şi din alte localităţi ale Văii Jiului, care
şi-au făcut deja dovada talentului în numeroase activităţi cultural-artistice organizate, în ultimii ani la Vulcan. Tot vineri seara, pe scena de la Vulcan va cânta şi apreciatul solist Aurel Moldoveanu.

Fără îndoială, cel mai aşteptat moment artistic al “Nedeii vulcănene” îl reprezintă spectacolul de muzică
pop-rock, programat pentru sâmbătă seara, începând cu ora 16,00, spectacol care va culmina, spre miezul nopţii, cu un impresionant foc de artificii. În conert vor evolua, alături de numeroşi artişti locali, formaţia „Strings”, Cabron, Heaven şi Andreea Bănică.

Duminică, 22 iunie este ziua dedicată la Vulcan folclorului. Ziua va începe cu parada “Nedeii vulcănene”, în care artiştii, formaţiile de muzică şi dansuri populare, sportivii şi reprezentanţi ai societăţii civile şi autorităţilor publice locale vor străbate bulevardul principal al Vulcanului în acordurile fanfarei.

Rapsozilor populari şi ansamblurilor folclorice le revine şi în acest an misiunea de a oferi “cireaşa de pe tort” a ediţiei a 42-a a “Nedeii vulcănene”, într-un spectacol maraton care va avea loc la baza de agrement „Brazi” din Vulcan cu începere de la ora 14,00. Vor urca pe scenă, printre alţii, îndrăgiţii solişti de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, Angelica Flutur, Anghelina Timiş, Cornel Todea, Fane Abrădoaie şi formaţia Color, Andrada Paul şi Elena Merişoreanu.

Precizăm că, la ora la care publicaţia noastră a plecat la tipar, contractele cu artiştii care vor evolua în ediţia din acest an a “Nedeii vulcănene” nu fuseseră încă finalizate, acest lucru urmând a fi concretizat în cursul zilei de luni. Vă invităm să consultaţi însă ediţia electronică a publicaţiei noastre, unde veţi regăsi toate aceste informaţii, precum şi programul complet al “Nedeii vulcănene”.

Organizatorii acestei tradiţionale activităţi
cultural-artistice şi sportive din Valea Jiului aşteaptă şi în acest an nu doar vulcănenii, ci pe toţi cei ce doresc să se bucure de programul “Nedeii vulcănene” să ia parte la acestea. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, promite un show pe cinste şi speră că şi vremea va fi, în acest an, pe măsura efortului depus de autorităţile locale de la Vulcan pentru realizarea programului “Nedeii vulcănene”.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: