Prima pagină > EXCLUSIV TV > Noi întrebări parlamentare ale deputatului Monica Iacob-Ridzi

Noi întrebări parlamentare ale deputatului Monica Iacob-Ridzi

Iacob_Ridzi_Monica_2Deputatul Monica Iacob-Ridzi a depus astăzi la Camera Deputaţilor două noi întrebări parlamentare, pe teme de actualitate pentru populaţia din Valea Jiului şi judeţul Hunedoara. Acestea sunt adresate miniştrilor Transporturilor, respectiv Sănătăţii.

În întrebarea adresată Ministrului Transporturilor, Dan Şova, deputatul Monica Iacob-Ridzi solicită găsirea unei soluţii pentru modernizarea DN 66 (E79) Petroşani – Tg.Jiu, a tronsonului cuprins între km 126+000 şi km 131+652, cu lăţimea carosabilului cuprins între 7 şi 14 metri. „Cred, domnule ministru, că este de-a dreptul hilar ca un drum naţional şi european de importanţa celui care leagă autostrada A1 Bucureşti – Sibiu – Deva – Timişoara – Nădlac de sudul ţării, reabilitat deja la standarde europene pe ruta Simeria – Haţeg – Petroşani şi la care se execută lucrări de modernizare similare pe tronsonul Petroşani – Tg.Jiu să fie întrerupt de o porţiune de numai 4-5 km, cât măsoară centura ocolitoare a municipiului Petroşani, pe care drumul să fie lăsat de izbelişte”, arată Monica Iacob Ridzi în întrebarea adresată ministrului Transporturilor. Aceasta precizează că responsabilitatea reabilitării acestui tronson este atributul exclusiv al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi din România, arătând totodată că în proiectul iniţial de reabilitare al DN 66 a fost cuprinsă şi modernizarea şoselei de centură a municipiului Petroşani.

În întrebarea adresată ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, deputatul de Valea Jiului atrage atenţia asupra faptului că, în prezent, Programul Naţional de screening pentru femei este blocat în judeţul Hunedoara, fapt care poate avea consecinţe grave în depistarea şi tratarea la timp a cancerului de col uterin. „Având în vedere cazuistica acestei boli în regiunea pe care o reprezint în Parlament, precum şi problemele sociale şi financiare ale femeilor care locuiesc în această regiune, am salutat adoptarea de către Ministerul Sănătăţii a Programului Naţional prin care toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin au primit posibilitatea să efectueze gratuit testul Babeş-Papanicolau. (…) În acelaşi timp însă, am convingerea că acest program trebuie să continue, dincolo de problemele de natură financiară care au generat şi în acest caz, ca în multe altele similare, şi unele sincope”, se arată în documentul depus la Parlament de Monica Iacob-Ridzi.

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: