Prima pagină > EXCLUSIV TV > Winkler: Tânăra generație trebuie să fie cea mai importantă prioritate a PPE

Winkler: Tânăra generație trebuie să fie cea mai importantă prioritate a PPE

winkleriuliuTinerii și problemele lor trebuie să se afle în centrul agendei Partidului Popular European (PPE) pentru următorii cinci ani, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), marți, cu prilejul dezbaterilor cu tema „Provocările politice ale UE pentru perioada 2014-2019” în cadrul „EPP Group Study Days” care au loc, în aceste zile, în Albufeira, Portugalia.
„O Europă mai integrată, mai bine echipată pentru viitor, este un țel pe care trebuie să-l atingem, iar PPE trebuie urmeze calea pentru realizarea Uniunii politice. Astăzi, s-a vorbit despre priorități, toate importante, dar, cred că trebuie să fim foarte atenți pentru că atunci când ne fixăm prea multe priorități ajungem în situația în care, de fapt, nimic nu mai este prioritar”, a arătat deputatul european al UDMR.
Iuliu Winkler s-a referit la faptul că PPE a câștigat o campanie electorală dificilă de-a lungul căreia s-au auzit numeroase voci nemulțumite, care au spus că iubesc Europa, dar nu așa cum este ea astăzi. „Avem nevoie de schimbare, trebuie să continuăm reformele, pentru că, nu-i așa, pregătirea pentru următoare campanie începe a doua zi după alegeri. Cred cu tărie faptul că, în următorii ani, generația tânără trebuie să fie cea mai importantă prioritate a noastră. Gândiți-vă la un tânăr născut în 1989, atunci când se prăbușeau regimurile comuniste, și care acum are 25 de ani: acest tânăr a votat sau nu? Dacă da, atunci a dat un vot pro-Europa sau a votat altfel? Iar dacă tânărul nostru face parte dintre aceia fără locuri de muncă, dacă a citit unul dintre multele articole din presa de scandal batjocoritoare la adresa Bruxelles-ului referitoare la reglementări pentru sticlele de ulei de măsline sau a pantofilor cu tocuri înalte care pot fi sau nu purtate de coafeze, iar dacă la acest tânăr nu a ajuns mesajul nostru, atunci, cred că noi, pro-europenii, chiar avem o problemă”, a spus deputatul european al UDMR.
Iuliu Winkler a subliniat faptul că prioritatea PPE pentru următorii cinci ani ar trebui să fie strategia prin care să fie create locuri de muncă pentru tineri, care să regândească rolul formării profesionale, care să reformeze sistemele de învățământ în conformitate cu prioritățile legate de re-industrializare, care să ducă la o utilizare cât mai eficientă a Garanției pentru tineret în toate statele membre.
„Trebuie să punem tânăra generație în centrul agendei noastre pentru următorii cinci ani”, a precizat deputatul european.
La dezbaterea moderată de deputatul european Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European, au participat José Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, fost premier al Finlandei, Mikuláš Dzurinda, fostul premier al Solvaciei, Wolfgang Schauble, ministrul german de Finanțe.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: