Prima pagină > EXCLUSIV TV > Sărbătoare culturală la ambasada României din ţara Premiului Nobel

Sărbătoare culturală la ambasada României din ţara Premiului Nobel

Olivia Costea, Valeriu Zgonea, Dana Dragomir, Alexandru DordosLa începutul săptămâni trecutei, la Ambasada ţării noasre de la Stockholm din Regatul Suediei, s-a derulat despre prima vizită oficială a unui preşedinte al Camerei Deputaţilor din România în Ţara Premiului Nobel. Printre evenimentele speciale din programul vizitei, se numără recepţia oferită de Excelenţa Sa, doamna Răduţa Matache, ambasadorul României în Regatul Suediei.

La sediul Ambasadei României, delegaţia română formată din senatorul Alexandru Cordoş presedinte al Asociaţiei parlamentare de prietenie româno-suedeze, deputaţii Lucian Bode şi Seres Denes, Adelina Palade director general în Camera Deputaţilor a României, Mihai Blaj, Consulul General al României în Regatul Suediei, dr. Olivia Costea, Consulul Onorific al României la Solvesborg, Dana Dragomir, fostă elevă a maestrului Gheorghe Zamfir, stălucit mesager a culturii noastre în lume, Constantin Mara, artist plastic, Hedi Fried, supravieţuitoare a prizonierilor din lagărul de la Auschwitz, în vârstă de 90 de ani, originară din zona Sighet, doamna Anita Cristea, reprezentant al Ministerului Muncii de la Helsinki pe probleme sociale şi de muncă ale Românilor din Scandinavia, Alexandru Ionel, general manager al Agenţiilor de Turism Romanian Tours şi Continent Holiday Travel, Monica Breda, Sales & Economy Manager al aceloraşi agenţii, Adelina Palade, director general în Camera Deputaţilor ş.a., a avut prilejul să întâlnească reprezenţanti ai diasporei. „Consider deosebit de importantă implicarea mai energică a diasporei în dezvoltarea relaţiilor de toate genurile cu comunităţile ţărilor de adopţie. Pe lângă eforturile personalului diplomatic, ar fi o modalitate de a remodela imaginea României din toate punctele de vedere” a declarat Valeriu Zgonea.

Programul cultural s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă, de linişte şi bună
dispoziţie. De o atenţie deosebită s-a bucurat momentul acordării unei DIPLOME DE ONOARE, doamnei ambasador Răduţa Matache, din partea conducerii Uniunii ziariştilor Profesionişti din România pentru sprijinul acordat Consulatului Onorific al României din Sölvesborg, Regatul Suediei şi implicarea nemijlocită în acţiunile culturale şi cele de integrare a diasporei româneşti în societatea scandinavă, pentru viziunea generoasă de susţinere a promovării valorilor culturale româneşti, ale limbii române, a creaţiei jurnalistice şi literare în limba română prin proiectul cultural „MINERIADA LITERARĂ INTERNAŢIONALĂ A LICEENILOR” iniţiată de jurnalistul Ştefan Nemecsek. Distincţia a fost înmânată doamnei Ambasador de către Consulul Onorific dr. Olivia Costea şi deputatul Alexandru Cordoş.

Tot ca un semn al aprecierii promovării limbii române în Regatul Suediei şi sprijinirii TROFEULUI LITERAR Ştefan Nemecsek, doamnei Ambasador Răduţa Matache i-a fost îmnânată o Diplomă de Excelenţă din partea ing. Gheorghe Ile, Primarului municipiului Vulcan, localitate de unde au pornit mineriadele de tristă amintire şi, de curând, mineriada literară a liceenilor.

Împreună cu doamna Monica Breda şi domnul Alexandru Ionel a fost conturat şi un posibil program de dezvoltare a turismului montan în zona Văii Jiului.

Vom reveni cu informații privind finalizarea mineriadeli literare şi acordarea trofeului literar “Ştefan Nemecsek” în ţara Premiului NOBEL.

Ştefan NEMECSEK

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: