Prima pagină > EXCLUSIV TV > Turismul de aventură prinde viaţă de Sânziene, în staţiunea Straja

Turismul de aventură prinde viaţă de Sânziene, în staţiunea Straja

10393821_796274567058407_1411106185080354400_nPăstrând o tradiţie ale cărei rădăcini în timp sunt vechi de aproape o jumătate de mileniu, momârlanii din Valea Jiului întâmpină sărbătoarea Sânzienelor, prin organizarea unei nedei populare în muntele Straja.

Evenimentul va avea loc, graţie investitorului local în turism Emil Părău şi autorităţilor locale şi în acest an în staţiunea Straja din Lupeni. “Sărbătoarea nedeii de Sânziene are deja un loc binemeritat în cadrul activităţilor tradiţionale, religioase şi turistice pe care le găzduieşte staţiunea Straja. Toate aceste elemente stau şi la baza ediţiei din acest an a nedeii de Sânziene, care va avea loc marţi, 24 iunie, la Straja”, spune Emil Părău.

Nedeia de Sânziene prilejuieşte localnicilor şi turiştilor aflaţi în staţiunea Straja din Valea Jiului nu doar un program folcloric deosebit, ci şi cunoaşterea unora dintre cele mai frumoase obiceiuri ale momârlanilor din zonă. Atracţia principală a nedeii din Straja o reprezintă concursul de cai, un obicei la fel de vechi ca nedeia în sine, la care gospodarii momârlani ies călare să se întreacă pe traseul care începe din Lupeni şi urcă până în staţiunea turistică. Cel care ajunge primul ia premiul cel mare fiind declarat, totdată „omul nedeii”.

Sărbătoarea din acest an a Sânzienelor la Straja, deschide şi o nouă oportunitate pentru turismul montan pe timp de vară în această frumoasă staţiune turistică. Este vorba despre deschiderea unui parc de aventură pe care Asociaţia Pro Straja îl va pune în funcţiune cu acest prilej. Parcul a fost amenajat în în zona împădurită cuprinsă între Crucea Eroilor din Straja şi pârtia de slalom, chiar deasupra drumului care duce spre cruce. Noul parc de aventură din Straja are ateliere cumulate pe o distanţă de circa 225 m cuprinzînd, printre altele, două tiroliene mari de 62 şi, respectiv 47 metri, o tiroliană scurtă pentru copii, în lungime de circa 24 metri. Parcul cuprinde de asemenea ateliere de deplasare suspendată pe frînghii, buşteni şi bârne de lemn, precum şi panouri de căţărare pentru adulţi şi copii.

Operarorii de cabane turistice din Straja speră că deschiderea acestui inedit parc de aventură va constitui un important centru de atracţie pentru turişti care să fie în măsură să asigure, alături de drumeţiile montane şi alte puncte de atracţie, o revigorare a turismului de vară în apreciata staţiune din Valea Jiului.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: