Prima pagină > EXCLUSIV TV > Invitaţie la Zilele Municipiului Hunedoara (13-15 iulie 2014)

Invitaţie la Zilele Municipiului Hunedoara (13-15 iulie 2014)

zilele hunedoareiPăstrând tradiţia, anul acesta Hunedoara va îmbrăca straie de sărbătoare în perioada 13-20 iulie. Timp de o săptămână serbăm Zilele Oraşului cu o serie de evenimente şi acţiuni culturale, sportive şi de divertisment, menite să creeze o atmosferă de sărbătoare pentru toţi cetăţenii Hunedoarei, precum şi pentru cei care aleg să ne fie oaspeţi în aceste zile.

În 11 şi 12 iulie începând cu ora 18.00 la Zlaşti ,respectiv Pestiş, Ansamblul Haţegana va susţine un spectacol de dansuri şi muzică populară.
Sâmbătă, 12 iulie ,ora 9.00 se va da startul Concursului Naţional de Karting în zona Hotel Rusca- Sensul Giratoriu. Începând cu ora 18.00, în incinta Stadionului Michael Klein locuitorii oraşului sunt invitaţi să particpe la o tabără medievală unde vor avea ocazia să vadă o expoziţie de arme, prezentarea hainelor medievale, vor putea lua lecţii de duel, dans şi probe de îndemânare, copiii se vor bucura de jocuri medievale, iar la final urmează lecţia de gătit în stil medieval.
Pe data de 13 iulie la ora 8.15 se va da startul Campionatului Naţional de Automobilism „Cupa VTM Hăşdat, etapa a IV-a”.

Sărbătoarea oraşului va debuta în Hunedoara cu o paradă care începe la ora 19.00 începând din faţa primăriei municipiului Hunedoara la care vor participa: Toboşarii şi Cimpoierii din Transilvania, Legiunea Dacia Apulensis, Terra Dacia Aeterna, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Paladinii de Terra Medies, Legiunea Matei Corvin, Jandarmeria Română, Strop de Foc, Ansamblul Haţegana, Ansamblul de Dansuri Ţigăneşti Barbunco Romano, La Fiesta, Clubul Sportiv Hunedoara, Clubul Sportiv O-KA-DO Hunedoara, Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Carolina alături de alţi invitaţi-surpriză. Parada se va desfăşura pe următorul traseu :Primărie-Str. Libertăţii-Str. Republicii-B-dul Dacia pânâ la intersecţia cu Mihai Viteazul.
Luni 14 iulie, programul continuă la Galeria de Arte unde începând cu ora 17.00 va avea loc relansarea de carte a volumului „O istorie a maghiarilor”. Incepând cu ora 19.00 locuitorii municipiului sunt invitaţi la o porţie de râs în cadrul spectacolului de teatru „ESCROCI ÎN AER LIBER” pus în scenă de marii actori: MONICA DAVIDESCU, OVIDIU CUNCEA, AFRODITA ANDONE şi DAN TUDOR.
Marţi, 15 iulie este o zi dedicată copiilor. Începând cu ora 19.00 toţi copiii sunt aşteptaţi alături de părinţi şi bunici pentru a retrăi Jocurile Copilăriei. Printre activităţi vor fi: desene pe asfalt, sărituri cu coarda, picturi pe faţă şi multe alte surprize.

Miercuri 16 iulie va fi ziua dedicată sportului hunedorean.Concursuri de atletism, tenis, fotbal, şah, handbal, karting şi înot vor fi organizate pentru hunedorenii de toate vârstele.
Tot în 16 iulie, începând cu ora 21.00 la Hunedoara va începe OPERA NIGHTS. Opera în 3 acte „TOSCA” de Giacomo Puccini, va fi cea care va încânta auzul celor prezenţi la spectacol.

Joi,17 iulie hunedorenii sunt invitaţi la Spectacolul de Mentalism „IMPOSIBILITĂŢI” alături de Cristian GOG, care va încerca să îi convingă pe toţi spectatorii din sală că imposibilul există. Tot în 18 iulie, ora 18.00 începe spectacolul la scenă. „DESCHIDE, DESCHIDE FEREASTRA” va aduce pe scena solişti precum: Miu Mariana, Dobrotă Magdalena, Sigismund Muntean.
Seara va fi încheiată de excepţionala solistă LENA MICLĂUŞ alături de FRAŢII MARIŞCA.

Vineri, 18 iulie între orele 9.00-21.00 va fi Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor. Începând cu ora 10.00 va avea loc Întâlnirea Seniorilor cu Istoria, apoi un spectacol de lupte medievale. Programul continuă începând cu ora 17.00 la Galeria de Arte unde va avea loc un vernisaj de pictură.La ora 19.00 iubitorii de animale sunt aşteptaţi în incinta Stadionului Michael Klein la o expoziţie canină, urmată de parada echipelor de dresaj prin oraş pe traseul Stadion- Casa de Cultură- Stadion.La ora 21.00 va avea loc BALUL OPEREI la Castelul Corvinilor, în sala Dietei.Programul la scenă va începe la ora 18.00 cu Ansamblul Haţegana cu soliştii de renume ai Hunedoarei: Mariana Suciu, Valerica Ianoşi, Viorica Brânduşan Lupo şi mulţi alţii. Seara se va încheia în compania soliştilor de renume ai României: MARIA CÂRNECI şi CONSTANTIN ENCEANU.

Sâmbătă, 19 iulie cu începere la ora 10.00 va avea loc expoziţia canină, parada raselor, selecţiile echipelor naţionale pentru campionatele mondiale, demonstraţii de dresaj şi discipline, Deschiderea oficială a cursului de dresaj „Partener pentru Hunedoara”. Pe perioada celor 3 zile de evenimente, va funcţiona un stand de adopţii pentru câinii fără stăpân. Începând cu ora 18.00 începe programul la scenă. Printre cei care vor urca pe scenă sunt: ARHAICA, NICOLE CHERRY, CABRON.La ora 21.00 la Castelul Corvinilor spectacolul TURANDOT de Giacomo Piccini va răsuna în curtea interioară, în cadrul evenimentului OPERA NIGHTS.

Duminică,20 iulie va fi ultima zi de sărbătoare dedicată Zilelor Oraşului. Programul la scenă va începe la ora 19.00. Cap de afiş sunt LORA şi PUYA. În încheiere hunedorenii sunt invitaţi să participe la un joc spectaculos de lumini.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: