Prima pagină > EXCLUSIV TV > Zeci de mii de insigne şi numeroase efecte numismatice au fost expuse la Petroşani la cea de-a 40-a expoziţie a colecţionarilor din România

Zeci de mii de insigne şi numeroase efecte numismatice au fost expuse la Petroşani la cea de-a 40-a expoziţie a colecţionarilor din România

SAMSUNG CAMERA PICTURESArc peste timp, după 40 de ani, reuniunea naţională a colecţionarilor de insigne din România revine la Petroşani, oraş care a găzduit de altfel cele mai multe dintre întâlnirile numismaţilor din ţara noastră: 24.

Nu mai puţin de 91 de pasionaţi ai insignografiei din ţara noastră au răspuns prezent la invitaţia de a participa nu doar la tradiţionala reuniune naţională a colecţionarilor, ci şi la cel de-al VI-lea Congres Naţional de Insignografie. Tot cu acest prilej, numismaţii români au sărbătorit şi 5 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Colecţionarilor de Insigne din România. Toate aceste evenimente au avut loc, pe de o parte datorită strădaniei organizatorice a profesorului Tiberiu Kelemen, unul dintre promotorii numismaticii din Valea Jiului şi din România şi, pe de altă parte, graţie sprijinului acordat de autorităţile locale de la Petroşani acestui eveniment. De altfel, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, apreciază consecvenţa cu care cele mai importante momente din viaţa numismaţilor români sunt legate de municipiul Petroşani, considerând că acest lucru reprezintă o adevărată carte de vizită pentru această localitate şi pentru Valea Jiului, în general.

Ca de fiecare dată la un astfel de eveniment, atât panourile tematice care au constituit latura expoziţională a întâlnirii de la Petroşani dar, mai ales, piesele de colecţie aduse de cei mai renumiţi numismaţi ai României la tradiţionala sesiune de schimburi şi
vânzări-cumpărări de efecte numismatice au constituit punctul de atracţie al participanţilor, dar şi al publicului din Valea Jiului.

Întâlnirea de la Petroşani a colecţionarilor de insigne a prilejuit şi decernarea unei noi ediţii a premiilor “Floare de colţ” precum şi o sesiune de comunicări ştiinţifice având ca subiect diverse teme insignografice.

Dincolo de frumuseţea unui astfel de eveniment, expoziţia de insigne de la Petroşani a constituit pentru foarte mulţi oameni, dar mai ales pentru tineri, o adevărată lecţie de istorie. Iar asta nu atât datorită multiplelor semnificaţii ale întâlnirii colecţionarilor din acest an, pe care le-am amintit în debutul acestui articol, ci pentru că fiecare dintre zecile de mii de exponate prezentate la reuniunea naţională a colecţionarilor de insigne din România este o adevărată filă de istorie. Pentru că, aşa cum arată şi prof. Tiberiu Kelemen, “insigna a jucat întotdeuna un rol important care dovedeşte fără tăgadă apartenenţa celui care o purta la un anumit statut pe scara socială, la un partid politic sau casă regală, la o mişcare sportivă ori culturală, participarea la un eveniment de excepţie ş.a.m.d.”.

Tot pentru istorie, consemnăm în cele ce urmează numele participanţilor la cea de-a 40-a ediţie a Reuniunii Naţionale a Colecţionarilor de Insigne din România, poptrivit catalogului evenimentului: Alton Balcu, Tiberiu Kelemen, Daniel Urmărea, Ioan Olaru, Andrei Puşcaşu, Dumitru Puşcaşu, Emanuel Puşcaşu, (toţi din Petroşani), Vasile Avramescu, Mihai Cimpoi, Alexandru Cimpoi, Marius Ivănescu (toţi din Rm. Vâlcea), Andrei Ballif, Olga Ninu, Petre Ninu, Andrei Remescu, Sergiu Remescu, Maria Remescu (toţi din Tg. Jiu), Gheorghe Bocan, Stelian Brînzei, Ioan Siminiceanu, Tudor Mugurel Tudora (toţi din Botoşani), Erno Beke, Attila Istvan Beke, Norbert Istvan Beke, Lenke Beke, (toţi din Tg. Secuiesc), Lucian Bornemisa, Ioan Lung, Alexandru Gheorghe Turi (toţi din Deva), Gheorghe Boer (din Tg. Mureş), Vlad Bucur, Ileana Puiu, Andrei PascuConstantin Ţurcan (doţi din Craiova), Eugen Călianu, Ştefan Dina, Constantin Dumitrescu, Mihai Iacob, Ana Iacob, Gheorghe Ion, Petru Pater, Andrei Mihai Petre, Lucian Petre, Elena Popescu, Marius Popescu, Ioan Ştefan, Andreea Raluca Tudor, Mihăiţă Tudoran, Ioan Vaum (toţi din Bucureşti), Constantin Ciurea, Vilică Munteanu, Gheorghe Vasiliu (toţi din Bacău), Marin Crişu, Ştefan Samoilă, (ambii din Braşov), Aurel Deca, PS Galaction, Aurel Ionescu, Gabriel Mitu, Vasile Neacşu (toţi din Alexandria), Aaron Fazekas şi Ioan Cornel Suciu (din Cluj), Alexandra Ivan şi Mihai Silviu Ivan (din Focşani), Costin şi Gheorghe Ciutacu (din Colilia-Ialomiţa), Silviu Dobraş (din Oradea), Istvan Gother, Ladislau şi Laszlo Gergely (din Odorheiu Secuiesc), Vasile Gherlea (din Hunedoara), Dorel şi Mariana Cornelia Huh, Mircea şi Raul Rovinar (din Vălişoara), Costel Giurcanu (din Bârlad), Constantin Lupu (din Timişoara), Slobodan Mijlatovic (din Pancevo), Timotei Neiconi (din Haţeg), Ioan Muşei (din Hârlău), Sergiu Luigi (din Galaţi), Titus Ştefanov (din Arad), Radu Tabără (din Sibiu), Ileana şi Claudiu Pardos, Nicolae, Crina şi Simona Tudor (toţi din Vulcan), Marius Alexandru, , Milena, Viorel şi Ecaterina Stroe (toţi din Petrila).

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: