Prima pagină > EXCLUSIV TV > Administraţia locală şi societatea civilă din Petroşani pun umărul la continuarea proiectului turistic din Parâng

Administraţia locală şi societatea civilă din Petroşani pun umărul la continuarea proiectului turistic din Parâng

10455310_477254825743993_7961785632175214890_nLipsa de interes a autorităţilor centrale faţă de proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din masivul Parâng nu a descurajat autorităţile locale de la Petroşani. După cum se ştie, la iniţiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, Consiliul local al municipiului Petroşani a avizat contractarea unui împrumut bancar pentru a obţine sursa de finanţare necesară continuării proiectului. Banii urmează a fi utilizaţi pentru achiziţia echipamentelor necesare pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a teleschiului TS 3, care va face legătura dintre platoul Rusu şi satul de vacanţă de la poalele vârfului Parângul Mic.

Potrivit primarului municipiului Petroşani, investiţia se află în plină derulare. “Am comandat deja echipamentele şi accesoriile de care mai avem nevoie, repectiv scaunele, cablurile, staţiile de acţionare şi de întoarcere etc., urmând ca imediat ce acestea vor ajunge la Petroşani să începem montarea lor. Eu sunt convins că vom finaliza acest obiectiv în acest an, până la începerea sezonului de schi, astfel încât Parângul să devină o staţiune turistică de interes, dotată corespunzător pentru practicarea sporturilor de iarnă”, apreciază Tiberiu Iacob Ridzi.

La ultima sa şedinţă ordinară, Consiliul local al municipiului Petroşani a aprobat o nouă alocaţie financiară având ca destinaţie continuarea proiectului de investiţii în infrastructura de turism din Parâng. Este vorba despre 280 de milioane de lei vechi, bani care provin din vânzarea unor bunuri aparţinând domeniului privat al municipalităţii. Cu aceşti bani, potrivit deciziei consilierilor locali de la Petroşani, va fi achiziţionat serviciul de asistenţă tehnică la proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil în staţiunea turistică Parâng.

Eforturilor municipalităţii de a forţa execuţia lucrărilor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea turismului li se alătură cele ale pasionaţilor de turism, carte pun şi ei umărul la promovarea turismului în zonă. Astfel, pe internet, doart în ultimul an, au apărut mai multe situri care au ca obiectiv promovarea frumuseţilor muntelui şi a zonei turistice Parâng. De curând, prin efortul voluntarilor de la Asociaţia turistică “Pro Parâng” a fost montat un nou panou indicator, cuprizînd harta turtistică a Partângului şi câteva dintre cele mai frumoase trasee turistice. Panoul a fost pictat de profesorul Kreiter şi a fost fixat în beton de membri ai asociaţiei conduse de Cazimir Radvanski.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: