Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ce averi au mai făcut aleşii noştri în Parlament ?

Ce averi au mai făcut aleşii noştri în Parlament ?

parlamentariMai de voie, mai de nevoie, aleşii noştri în Parlament au dat cu subsemnatul pe noile declaraţii de avere pe care, potrivit legii, trebuie să le aducă la cunoştiinţa poporului alegător.

O simplă privire pe documentele publicate deja pe pagina oficială a Senatului, respectiv a Camerei Deputaţilor ne arată că, într-un inedit “Top 12” al celor mai bogaţi parlamentari din judeţul Hunedoara conduce deputatul PNL Carmen Hărău, în timp ce pe ultima poziţie se situează deputatul PP-DD Monica Iacob-Ridzi. În ceea ce priveşte parlamentarii Văii Jiului, topul celor mai înstăriţi parlamentari este deschis de deputatul PSD Cristian Resmeriţă.

O analiză mai aprofundată a noilor declaraţii de avere ale aleşilor hunedorenilor demonstrează faptul că venitul din salariul de parlamentar este, pentru cei mai mulţi dintre parlamentarii noştri, un mizilic. În realitate, sursa averii acestora ţine de business, de moşteniri sau, în unele cazuri de evenimentele fericite din viaţa personală. Spre exemplu, deputatul de Valea Jiului, Cristian Resmeriţă a câştigat din activitatea (!?) de parlamentar un salariu de 58.908 lei, ceea ce reprezintă un venit lunar de circa 5.000 de lei. În schimb, acelaşi deputat a dat lovitura când şi-a pus pirostriile, adunând de la nuntaşi nu mai puţin decât 330.000 de lei şi 30.000 de euro. O sumă ce reprezintă cam de 8 ori valoarea salariului său de parlamentar. La fel de darnici s-au dovedit, în cazul său, şi invitaţii la botezul copilului tânărului deputat, care au lăsat nu mai puţin de 10.000 de euro şi 25.000 de lei, bani pentru “somnul” liniştit al acestuia. Dacă la aceste venituri mai adăugăm bunurile aflate în posesia deputatului, respectiv un teren intravilan de 300 mp, o casă, două apartament, un autoturism Skoda şi încă unul Peugeot, avem imaginea completă a celui mai înstărit dintre parlamentarii Văii Jiului, conform propriei sale declaraţii de avere.

Acesta este urmat în clasamentul averilor declarate, de senatorul Cosmin Nicula, proaspăt ales în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României. Nicula se laudă în declaraţia sa avere că a reuşit să finalizeze construcţia casei sale de la Deva, pentru care mai are de plătit însă firmei constructoare încă 281.191 lei. În plus, Nicula este dator şi către diverse bănci comerciale, suma totală a creditelor fiind de 34.000 de lei şi 35.105 euro. Asta înseamnă, dacă nu punem la socoteală şi faptul că senatorul are şi un cont de economii de 31.500 de lei că, la un salariu anual de 64.512 lei de la Senat, Nicula ar mai avea de plătit circa 7 ani pentru datoriile acumulate, dacă pune la bătaie integral venitul său din salarii.

Autointitulat “senator al poporului”, Haralambie Vochiţoiu este, potrivit noii sale declaraţii de avere depusă la Senat, un parlamentar sărac. Nu are alte venituri decât salariul de senator, adică 64.368 de lei (la nivelul întregului an 2013), nu are terenuri, nici maşini sau conturi în bancă şi deţine în proprietate doar un singur apartament în Petroşani. Deşi firmele sale operează cu importante fonduri europene, Vochiţoiu a fost nevoit, anul trecut, să pompeze, sub formă de împrumuturi, 727.693 lei şi aproape 165.000 de euro în aceste firme. Cu doar un credit de 34.750 de euro contractat pe 10 ani, rămâne un mare mister de unde a avut Vochiţoiu bani să-şi împrumute firmele cu sumele care totalizează venitul său declarat pentru următorii aproape circa 20 de ani ?

În fine, celălalt parlamentar al Văii Jiului, deputatul Monica Iacob-Ridzi, nu stă nici ea prea bine cu averea. Potrivit ultimei declaraţii de avere, aceasta nu are conturi în bancă, nici pentru economii dar nici pentru credite. Deţine, în coproprietate, un apartament în Petroşani, dar şi o casă şi un teren într-o comună din judeţul Olt. Venitul realizat din salariul său de deputat (59.908 lei) s-a mai rotunjit puţin, în acest an, graţie botezului fiicei sale, care a adus în familie 12.300 de euro şi 81.500 de lei.

Deşi averile parlamentarilor din Valea Jiului nu sunt, după cum vedeţi, neglijabile, nici măcar adunate împreună acestea nu ating valoarea averii de care se bucură deputatul liberal Carmen Eleonora Hărău. Aceasta deţine împreună cu soţul său, 4 terenuri intravilane în suprafaţă totală de peste 3.000 mp în Teliucu Inferior, Peştişu Mic şi Hunedoara. De asemenea, potrivit declaraţiei de avere, familia deputatului de Hunedoara deţine un apartament şi 3 case moştenite sau cumpărate în perioada 1995-2013. Carmen Hărău este şi un pasionat colecţionar de bijuterii şi obiecte de artă, colecţia sa personală număîrând obiecte de acest fel în valoare de 310.000 de euro. În plus, conturile acesteia sunt şi ele “pe plus”, cu peste 340.000 de lei şi 8.500 de lire sterline. Deputatul deţine şi acţiuni la SC Micro Mega HD SA şi SC Ameritech SA în valoare de peste 50.000 de lei. La capitolul venituri din salarii, în 2013, Carmen Hărău declară că a încasat 30.116 lei de la Facultatea de Inginerie din Hunedoara şi alţi 58.908 lei de la Camera Deputaţilor. Tot datorită calităţii sale de acţionar la societatea comercială Micro Mega HD SA, Carmen Hărău a încasat şi dividende în sumă de 420.935 lei.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: