Prima pagină > EXCLUSIV TV > Jurnalistul Ilie Pintea e din nou pe frontul din Afganistan

Jurnalistul Ilie Pintea e din nou pe frontul din Afganistan

Afganistan4Militarii români din Afganistan au început procedurile de retragere din teatrul de operaţii după 12 ani de prezenţă constantă a Armatei Române alături de forţele coaliţiei internaţionale. Evenimentul este urmărit îndeaproape de echipa de jurnalişti a postului naţional de radio România Actualităţi, echipă din care alături de Mario Balint, se află şi Ilie Pintea, colegul nostru de la casa de producţie hd365.ro, corealizator al emisiunii de televiziune “Exclusiv”, difuzată de KTV.

Ilie Pintea, singurul jurnalist din Valea Jiului care a reuşit să-şi treacă în CV şi calitatea de corespondent de război, se află pentru a doua oară în teatrul de operaţiuni din Kandahar (Afganistan), după o experienţă similară trăită anul trecut, în aceeaşi echipă cu jurnalistul Mario Balint. Experienţa jurnalistică dobândită de cei doi în misiunea de anul trecut s-a concretizat nu doar în câteva ore de transmisiuni speciale la Radio România Actualităţi, ci şi în realizarea unei inedite expoziţii de fotografie de presă (vernisată în iarnă la Petroşani) şi în editarea unui volum de fotoreportaj. Potrivit jurnalistului Ilie Pintea, cele două săptămâni în tabăra militarilor români din Afganistan vor constitui baza de documentare nu doar pentru noi şi inedite transmisiuni radiofonice şi articole de presă, ci şi principala sursă de documentare pentru albumul multimedia pe care cei doi jurnalişti îl vor realiza în acest an, în semn de onoare şi preţuire pentru curajoşii militari români care, timp de 12 ani, au evoluat în teatrul de război din Orientul Mijlociu, alături de trupele NATO.

Până la acel moment, vă oferim doar o “mostră” de jurnalism de calitate, realizat într-un teatru de război de Ilie Pintea şi Mario Balint.

Tiberiu VINŢAN

Militarii români din Afgasitan se întorc acasă

Afganistan2Militarii români urmează să ajungă în scurt timp acasă. Scorpionii Negri au asigurat în principal libertatea de mişcare în provincia Zabul, iar colaborarea cu autorităţile afgane a fost foarte bună, inclusiv la alegerile care au avut loc în această ţară.
După şase luni de misiune, militarii craioveni se pregătesc pentru repatriere, operaţiune care înseamnă un efort logistic considerabil, spune colonelul Cătălin Jianu, comandantul Batalionului 20 „Scorpionii Negri”.
„Vă daţi seama că nu este uşor să repatriezi un batalion întreg, ca atare ceea ce pot să vă spun este că este foarte mult de muncă şi dorim să terminăm toate activităţile pe care le avem de făcut în condiţii foarte bune de aşa natură încât să terminăm misiunea în condiţii optime şi să ajungem acasă la familii”, a declarat colonelul Cătălin Jianu.
În Kandahar rămân militarii bistriţeni de la Batalionul 812 Infanterie În afara misiunilor specifice de asigurare a libertăţii de mişcare în aria de operaţii şi de cooperare cu partenerii de coaliţie Scorpionii Negri s-au confruntat şi cu problemele din perioada alegerilor care au avut loc de curând în Afganistan, însă au reuşit să îndeplinească şi acest obiectiv. „Datorită bunei cooperări şi lucrul cu autorităţile locale şi cu partenerii ASAF nivelul de incidente a fost scăzut, nu au fost probleme semnificative, iar alegerile s-au desfăşurat în condiţii excelente din punctul nostru de vedere”, a spus comandantul Batalionului 20 „Scorpionii Negri”.

În Kandahar mai rămân militarii bistriţeni de la Batalionul 812 Infanterie care asigură securitatea celei mai mari baze militare din Afganistan. Ei sunt la prima misiune de felul acesta şi vor rămâne aici cel mai probabil până la sfârşitul acestui an.

Un reportaj de Ilie Pintea şi Mario Balint pentru
Radio România Actualităţi

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: