Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani, colectarea selectivă a deşeurilor intră într-o nouă etapă

La Petroşani, colectarea selectivă a deşeurilor intră într-o nouă etapă

Municipalitatea din Petroşani a început programul pentru modernizarea serviciului de colectare selectivă şi gestionare a deşeurilor menajere încă din anul 2011. Atunci, în cadrul unui program european, au fost construite 10 noi platforme de colectare a deşeurilor în cartrierele din Petroşani şi au fost achiziţionate utilaje noi de compactare de şi transport al deşeurilor dar şi câteva mii de containere pentru depozitarea acestora.

Din păcate, eforturile autorităţilor locale de a implementa un sistem european de colectare a deşeurilor nu a fost însuşit pe deplin şi de populaţie. În ciuda campaniilor de informare derulate de administraţia locală şi de diverse organizaţii nevuvernamentale cu activitate în domeniul protecţiei mediului, oamenii nu par să fi înţeles încă pe deplin nici rolul şi nici eficienţa colectării selective a deşeurilor.

Acest lucru nu a descurajat însă administraţia locală de la Petroşani, care pare decisă să-şi continue demersul pentru implementarea unui sistem modern de colectare selectivă a deşeurilor, precum şi unul de management al acestora. În acest context, zilele trecute s-a făcut încă un pas important în această direcţie, după ce noua instalaţie de sortare a deşeurilor reciclabile de la Petroşani a devenit funcţională. Aşa se face că, de câteva zile, în zona punctelor de colectare a deşeurilor menajere din cartierele Petroşaniului au apărut şi europubelele colorate, pentru hârtie, plastic şi deşeuri din sticlă.

Autorităţile de la Petroşani invită acum populaţia să respecte noul sistem de colectare şi să depună deşeurile casnice conform indicaţiilor de pe aceste europubele.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: