Prima pagină > EXCLUSIV TV > Circulaţia rutieră pe Transalpina a fost redeschisă ! Drumul are însă numeroase restricţii şi prezintă pericol pentru şoferi

Circulaţia rutieră pe Transalpina a fost redeschisă ! Drumul are însă numeroase restricţii şi prezintă pericol pentru şoferi

SAMSUNG CAMERA PICTURESCea mai înaltă şi totodată, una dintre cele mai frumoase şosele alpine din România şi din Europa, Transalpina a fost redeschisă circulaţiei turiştilor care doresc să se bucure de traseul spectaculos al acesteia. Informaţia că artera rutieră este deschisă circulaţiei, a fost prezentată chiar de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, într-o declaraţie făcută, vineri, la Alba Iulia. Ministrul a menţionat că, deşi circulaţia pe DN 67C Transalpina a fost reluată, şoseaua are statut de drum în lucru, fap care implică restricţii de rigoare. „Este deschisă, atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo, că nu-s finalizate chiar toate chestiunile“, a declarat Ioan Rus.

Acesta a mai precizat că, în prezent, „Transalpina este în situaţia de copil orfan. Adică ea n-a fost preluată de către CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu exact cum e, a preluat-o o firmă de insolvenţă, o primă firmă de insolvenţă care a renunţat, şi-au dat demisia din insolvenţă şi a luat-o a doua, care nici aia… Transalpina, deci, e un copil orfan, care
n-are tată, n-are mamă în acest moment şi încercăm să să-i găsim o soluţie în acest moment. Ăsta e adevărul-adevărat.“

Vestea adusă de ministrul Transporturilor cu privire la redeschiderea acestui drum, chiar şi în condiţiile date, este cu atât mai bună cu cât în urmă cu doar câteva zile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că pe DN 67C Transalpina, traficul rutier este deschis doar între localităţile Bengeşti şi Rânca şi că sectorul de drum cuprins între Rânca şi Sebeş este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier.

CNADNR preciza, printr-un comunicat de presă, că, în cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, declarat închis circulaţiei publice, responsabilitatea aparţine în totalitate conducătorilor auto care se deplasează pe traseul menţionat, în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, CNADNR menţiona că se află în proces de evaluare a lucrărilor de modernizare a DN 67C Transalpina, executate de către compania Romstrade, în vederea rezilierii contractului şi că se va adresa Justiţiei pentru recuperarea prejudiciilor.
„Având în vedere faptul că lucrările au fost abandonate de constructorul SC Romstrade SRL, neasigurându-se în tot acest timp şi conservarea lucrărilor, în prezent se înregistrează degradări ale structurii de rezistenţă a drumului, provocate de scurgerea necontrolată a apei provenite din precipitaţii şi din topirea zăpezilor. Aceste degradări pot constitui un potenţial pericol de cedare a drumului sub acţiunea traficului”, mai preciza comunicatul.

Reprezentanţii CNADNR menţionează, totodată, că sectorul de drum nu a fost echipat de către constructorul SC Romstrade SRL cu elementele de siguranţă obligatorii – parapeţi de siguranţă, semnalizare verticală şi marcaj rutier. Astfel, în cazul unor condiţii dificile
meteo-rutiere, acest sector de drum prezintă un grad sporit de risc pentru toţi participanţii la trafic.

Transalpina face legătura între Transilvania şi Oltenia, de la Sebeş, judeţul Alba, până la Bengeşti, judeţul Gorj, având totodată o corespondenţă cu DN 7 A care face legătura între staţiunile montane Petroşani şi Voineasa.

Până în prezent, drumul, lung de 148 de kilometri, a fost asfaltat pe cea mai mare parte, dar nu au fost finalizate lucrările de reabilitare, acestea fiind sistate din 2012. Şoseaua ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pe Vârful Păpuşa şi reprezintă una dintre cele mai căutate destinaţii turistice ale momentului din România.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: