Prima pagină > EXCLUSIV TV > Deputatul Cristian Resmeriţă a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate şi riscă să-şi piardă mandatul

Deputatul Cristian Resmeriţă a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate şi riscă să-şi piardă mandatul

Deputatul de Valea Jiului Cristian Resmeriţă a intrat în colimatorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate. Inspectorii ANI au descoperit că deputatul nu a respectat dispoziţiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia “prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative” şi dispoziţiile art. 38, alin. (11) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora “membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar”.
În urma verificărilor efectuate de inspectorii ANI, aceştia au constatat că, în mandatul anterior de deputat, mai exact în perioada 19.01.2009 – 19.12.2012, fratele deputatului, Lucian Resmeriţă, a fost colaborator cu contract civil pe perioadă determinată, având funcţia de consilier în cadrul biroului parlamentar al deputatului Cristian Resmeriţă.

În acest caz, ANI a declanşat o anchetă, deputatul fiind suspectat de infracţiunea de conflict de interese. Dacă acuzaţiile inspectorilor ANI se vor dovedi întemeiate, atunci Cristian Resmeriţă riscă să-şi piardă mandatul, precum şi dreptul de a mai candida în următorii 3 ani pentru o funcţie similară. Lucrurile ar putea fi însă şi mai grave, dacă avem în vedere că pentru o speţă similară, deputatul UDMR Mate Andraş a fost condamnat de instanţa de judecată şi la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: