Prima pagină > EXCLUSIV TV > Investiție de 6 milioane de euro într-un parc de aventură, piste de biciclete și turn pentru sporturi extreme la Arsenal Park Orăstie

Investiție de 6 milioane de euro într-un parc de aventură, piste de biciclete și turn pentru sporturi extreme la Arsenal Park Orăstie

AFIS ARSENAL PARKComplexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orăstie beneficiază de o investiție de peste 6 milioane de euro în construirea unui parc de aventură (traseu de cătărare în copaci), 9 km de piste de biciclete și plimbare asfaltate și în amenajarea unui turn pentru sporturi extreme, cu o înăltime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lungă tiroliană din tară (600 de metri), lucrările începând la sfârşitul lunii iunie și urmând să se încheie în august, anul viitor. Începând cu 25 decembrie 2013, Timco S.A., firmă care deține Arsenal Park, este beneficiara unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2007 -€“ 2013. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea activității de turism în cadrul S.C. Timco S.A. prin crearea unei infrastructuri de agrement în cadrul Arsenal Park Orăștie.

Întreagă structură care se va crea prin intermediul proiectului va funcționa ca un tot unitar, fiind destinată atât turiștilor care vor utiliza și serviciile de cazare din cadrul Arsenal Park, cât și turiștilor interesați doar de componenta de agrement. Structura de agrement care face obiectul proiectului, va cuprinde următoarele obiective: centru spa, sală multifuncțională, loc de joacă pentru copii, traseu de cățărat în copaci, piste de biciclete și plimbare, amenajare turn pentru sporturi extreme, patinoar, skate parc, centru de agrement călăre.

O parte dintre dotări au fost deja recepționate (dotările pentru locul de joacă pentru copii), iar restul sunt comandate. Pentru șapte din cele nouă obiective, cu excepția centrului spa și a sălii multifuncționale, a fost selectat antreprenorul general – Velica Mur Company, iar în data de 23.06.2014 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Se estimează că lucrările de construcție aferente ultimelor șapte obiective se vor finaliza în luna iunie 2015. În ceea ce privește primele două obiective (centrul spa și sala multifuncțională), acestea vor putea fi finalizate până cel târziu în luna august 2015, deoarece întreagă structură de agrement creata prin proiect va trebui să fie funcțională până cel târziu în 24.08.2015.

proiectul vizează construirea unui loc de joacă pentru copii, a unui PARC DE AVENTURĂ (traseu de caţărat în copaci) cu șase trasee de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți, formate din peste 70 de platforme și dispozitive amplasate la o înălțime de până la 25 de metri; 9 kilometri de piste de biciclete și plimbare asfaltate; amenajarea unui turn pentru sporturi extreme cu înălţime de 40 de metri, de pe care va porni o TIROLIANĂ cu lungimea de 600 de metri (va fi cea mai lungă tiroliană din țară) și pe care va funcționa un dispozitiv POWERFAN pentru BUNGEE JUMPING -patinoar sintetic; un skate parc din beton cu suprafața de 1.500 de metri şi un centru de agrement călăre,

Valoarea totală a proiectului este de 27.642.394,85 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 12.076.423,39 lei . Proiectul este co-finanțat prin REGIO – Programul Operațional Regional 2007-2013, după cum urmează: Fondul European de Dezvoltare Regională 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul contribuţia beneficiarului (40%), în bază contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pe termen lung, Arsenal Park își va consolida poziția ca principal loc de desfășurare a activităților de Team Building pentru firme, de divertisment și de petrecere a a timpului liber din România. „Avem în vedere extinderea capacității de cazare până la 400 de locuri și executarea unui foraj de apă termală pentru alimentarea SPA-ului și pentru încălzirea întregului complex” spune Marius Cristescu, preşedinte Bega Grup.

În anul 2013 s-au cazat la Arsenal Park 35000 de turiști, iar în afara acestora, complexul a mai fost vizitat de alte 40.000 de persoane. În 2014, Arsenal Park are cu 17% mai mulți clienți (vizitatori și turiști cazați) față de aceeaşi perioadă a anului 2013. „Clienţii noștri au apreciat foarte mult activitatea de TIR cu arme de foc din dotarea armatelor din lume (Kalașnikov, M 10) care se desfășoară începând de anul acesta în poligonul unității și plimbările cu transportorul șenilat din dotarea armatei romane”, a mai spus Marius Cristescu. Aproximativ 15% dintre clienții Arsenal Park au fost turiști străini, în principal din Ungaria, Serbia, Croația, Germania, Danemarca și Statele Unite ale Americii.

Arsenal Park oferă multiple posibilități de cazare cu prețuri pe noapte cuprinse între 25 de Euro/noapte în Tabără de copii și 200 de Euro/noapte în Vilele General.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: