Prima pagină > EXCLUSIV TV > În sezonul de schi din acest an, turiştii vor urca în Parâng cu noul TS 3

În sezonul de schi din acest an, turiştii vor urca în Parâng cu noul TS 3

Autorităţile locale de la Petroşani dau asigurări că până la finele acestui an accesul în staţiunea turistică Parâng va fi posibil şi prin intermediul unei moderne instalaţii de teleschi. În acest scop, administraţia locală de la Petroşani a împrumutat de pe piaţa bancară 15 milioane de lei, pentru a finaliza lucrările la TS 3.

Cu o parte din aceşti bani au fost achiziţionate componentele pentru noul telescaun, care sunt special concepute pentru proiectul TS 3 din Parâng. O parte dintre acestea deja au ajuns la Petroşani, livrarea urmând să fie finalizată până la sfârşitul acestei luni. În paralel, muncitorii antreprenorului care execută lucrările la infrastructura turistică din Parâng pregătesc deja lucrările necesare pentru montarea TS 3 şi punerea acestuia în funcţiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Petroşani, Nicu Taşcă, până la finele acestui an, lucrările la acest obiectiv vor fi încheiate, astfel încât turiştii care vor alege în sezonul de iarnă 2014-2015 ca destinaţie masivul Parâng, să poată urca în staţiune şi prin intermediul acestei moderne instalaţii de transport pe cablu.

Autorităţile locale de la Petroşani derulează un amplu proiect de modernizare a domeniului schiabil din staţiunea Parâng. Lucrările, începute în 2009 şi estimate la investiţii de peste 60 de milioane de euro, au fost însă oprite din lipsă de finanţare. Pentru a nu pierde şi investiţiile parţial executate, administraţia locală de la Petroşani a decis să continue lucrările cu fonduri de la bugetul local şi din credite de pe piaţa bancară.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: