Prima pagină > EXCLUSIV TV > Iuliu Winkler: “Comunitatea maghiară respinge încercările de dezbinare ale politicenilor şi susţine candidatura la preşedinţie a lui Kelemen Hunor”

Iuliu Winkler: “Comunitatea maghiară respinge încercările de dezbinare ale politicenilor şi susţine candidatura la preşedinţie a lui Kelemen Hunor”

Iuliu-Winkler-alaturi-de-Kelemen-Hunor-presedintele-UDMRComunităţile szórvány susţin candidatura preŞedintelui UDMR, Kelemen Hunor, în alegerile prezidenţiale şi resping ferm orice încercare de a scinda comunitatea maghiară din România, a afirmat preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR, deputatul european Iuliu Winkler. 

”UDMR are o viziune clară cu privire la viitorul comunităţii maghiare din Transilvania, referitoare la crearea bunăstării pentru cei care doresc să trăiască pe pământul natal. Documentele Congresului UDMR de la Miercurea Ciuc, dezbaterile pe marginea strategiilor sectoriale lansate de Secretariatul General al UDMR, proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, Planul de dezvoltare ”Transilvania 2020” elaborat de Consiliul Economic slujesc obiectivelor noastre, de a asigura viitorul pentru comunităţile noastre din Ţinutul Secuiesc, Partium sau Banat, sau pentru cele din szórvány. Ştim ce fel de Ţinut Secuiesc, ce fel de Transilvanie ne dorim, ştim în ce fel de Românie îşi dorește comunitatea maghiară să trăiască, şi ştim în ce fel de Europă dorim să construim viitorul nostru. Purtătorul acestor deziderate va fi, în perioada următoare, candidatul UDMR la Preşedinţie. Kelemen Hunor este un candidat pregătit şi autentic. El va reprezenta eficient interesele comunităţii maghiare, fiind un reprezentant legitim al obiectivelor noastre în faţa opiniei publice din România”, a declarat Iuliu Winkler în cadrul Consiliului Permanent al UDMR Hunedoara.

Membrii Consiliului Permanent al UDMR Hunedoara s-au întrunit pentru a discuta pe marginea campaniei de strângere a semnăturilor pentru susţinerea candidatului UDMR la Preşedinţia României. În Hunedoara, cele 16 organizaţii locale ale UDMR au început deja strângerea semnăturilor de susţinere a candidaturii lui Kelemen Hunor. În următoarele trei săptămâni, voluntarii urmează, în acest scop, să viziteze cât mai multe dintre familiile maghiare din judeţ. Campaniile de strângere de semnături în judeţul Hunedoara sunt organizate, în mod tradiţional, cu sprijinul ONG-urilor şi bisericilor maghiare.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: