Prima pagină > EXCLUSIV TV > Mitingul de protest de la Petroşani şi ecourile sale

Mitingul de protest de la Petroşani şi ecourile sale

10308140_658354797594902_2641423762014874000_nPeste 500 de persoane au participat ieri la mitingul de protest organizat de Sindicatul Muntele în fața sediului din Petroșani al Complexului Energetic Hunedoara.

Petre Nica, președintele sindicatului, a declarat că acțiunea a dat startul unei campanii intitulată ”Hunedoara suntem noi”, care își propune să sensibilizeze guvernul cu privire la situația extrem de gravă cu care se confruntă mineritul din Valea Jiului. El a precizat că la mitingul de ieri au luat parte nu doar mineri și energeticieni, ci și profesori, medici sau pensionari, pentru că toți au de suferit din cauza declinului din minerit.

Sindicaliștii cer demiterea conducerii Complexului Energetic Hunedoara, care, în opinia lor, se face vinovată de situația în care au ajuns acum exploatările miniere și termocentralele hunedoerene, precum și soluții din partea guvernului pentru eficientizarea activității la această unitate. Minerii se plâng de lipsa materialelor de strictă necesitate în subteran și spun că lucrează în condiții care le pun viața în pericol, iar energeticienii reclamă prețul de vânzare prea mic al energiei produse de Complex în sistemul energetic național.

Administrația Complexului Energetic Hunedoara nu a avut nici o reacție la protestul de ieri.

La mitingul de ieri a participat şi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta s-a declarat solidar cu manifestanţii,afirmând, printre altele, că „sentimentul de solidaritate pe care l-am retrăit ieri la mitingul organizat de reprezentanții minerilor și implicit ai CEH-ului, mi-a întărit și mai mult convingerea și credința că orice demers, orice efort și orice sacrificiu pe care îl putem face pentru menținerea activității miniere în Valea Jiului, merită și trebuie făcut. Eu sunt fiu și nepot de miner. Din respect pentru bunicul și tatăl meu am continuat această tradiție profesională în familie și am trăit astfel alături de mineri, viața din subteran, cu toate necazurile și bucuriile acesteia. Am făcut aceasta fiind convins că mineritul din Vale va avea întotdeauna un loc important în economia societății românești și că minerii își pot crește copiii, nepoții din această muncă grea, expusă tot timpul unor riscuri greu de înțeles de către cei ce nu au coborât niciodată în mină. Continui să cred la fel. Voi fi solidar cu toți cei ce cred ca și mine și voi milita alături de mineri pentru ca ei și familiile lor să poată duce o viață normală profesându-și în continuare meseriile specifice mineritului. Minele noastre trebuie să continue să dea cărbune.”

Sindicaliștii intenționează să organizeze și alte manifestări similare în următoarea perioadă.

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: