Prima pagină > EXCLUSIV TV > Directorul general al Apa Serv, Costel Avram consideră declaraţiile senatorului Vochiţoiu pe tema preţului la apă drept “un rol ieftin într-o piesă de duzină”

Directorul general al Apa Serv, Costel Avram consideră declaraţiile senatorului Vochiţoiu pe tema preţului la apă drept “un rol ieftin într-o piesă de duzină”

adresa vochitoiuCred că nu a existat campanie electorală în ultimul deceniu fără ca, printre subiectele de dezbatere lansate la nivelul Văii Jiului, să nu figureze şi cel cu privire la costul serviciilor de apă şi canalizare facturate populaţiei de către operatorul regional al acestui tip de utilităţi.

Când credeam că pentru dezbaterile pentru alegerile prezideţiale din acest an şi politicienii din Valea Jiului vor ridica ştacheta dialogului politic, senatorul Haralambie Vochiţoiu, un autodeclarat susţinător al lui Victor Ponta, aruncă în dezbaterea publică aceeaşi temă răsuflată: preţul apei în Valea Jiului. Acesta susţine că, nici mai mult, nici mai puţin, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, care este şi coordonator al Alianţei Creştin Liberale la nivelul Văii Jiului, intenţionează să majoreze tarifele pentru metrul cub de apă consumată. “Alianţa Creştin Liberală PDL-PNL vrea, în acest fel, aşa cum a făcut întotdeauna, să asuprească din nou cetăţenii Văii Jiului”, acuză Vochiţoiu. Senatorul precizează că a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitate Publică (ANRSC) şi acţionarilor din ADI Apa Valea Jiului să reanalizeze documentaţia depusă şi deja avizată în acest sens şi să retragă acest aviz. Este adevărat, solicitările lui Vochiţoiu sunt ceva mai precaute, el precizând în adresa depusă cătrre ANRSC că retragerea avizului privind majorarea tarifelor de operare ale Apa Serv trebuie făcută doar în ipoteza în care se identifică elemente ce nu corespund luării unei astfel de decizii. “Având în vedere că Apa Serv Valea Jiului furnizează apă potabilă la o populaţie de aproximativ 150.000 de cetăţeni care provind dintr-o zonă cu caracter monoindustrial, cu desoebite probleme financiare şi cu o rată a şomajului ridicată, orice majorare de preţuri nu face altceva decât să apese şi mai mult pe umerii acestora”, mai arată Vochiţoiu într-un comunicat remis la redacţie.

De cealaltă parte, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram consideră demersul lui Vochiţoiu drept “un alt rol de paie într-o piesă de duzină.” Avram spune că, prin demersul său, Vochiţoiu nu face altceva decât să mai demonstreze o dată, dacă mai era nevoie, că nu este decât un politician populist şi lipsit de orice interes real în a rezolva problemele cetăţenilor din Valea Jiului. “Nu mai este o surpriză pentru nimeni că, în pragul fiecărei campanii electorale, micuţul epigon cu pretenţii de mare om politic, care se pretinde a fi Haralambie Vochiţoiu, cunoscut în Valea Jiului şi sub renumele de „senatorul resturilor”, să aducă în dezbaterea politică activitatea SC Apa Serv Valea Jiului. Şi de această dată, Vochiţoiu se declară preocupat de perspectiva majorării tarifelor pentru serviciile de apă şi canalizare într-un mod pervers, mincinos şi populist”, spune Costel Avram.

Într-un comunicat al SC Apa Serv Valea Jiului, semnat de directorul general Costel Avram, sunt prezentate toate amănuntele care ţin de acest subiect. În plus, Avram face şi câteva dezvăluiri de culise, menite să arate care sunt de fapt interesele lui Vochiţoiu în ceea ce priveşte Apa Serv. În comunicat se arată că: “SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani este beneficiar al unui proiect de investiţii realizat pe fonduri europene menit să asigure celor 150.000 de consumatori, servicii de alimentare cu apă potabilă 24 de ore din 24 şi servicii de canalizare, toate în standarde europene de calitate. Dacă s-ar fi interesat la modul serios de acest subiect sau pur şi simplu dacă ar fi citit presa locală, senatorul Vochiţoiu ar fi aflat desigur că, pentru susţinerea acestui proiect de dezvoltare, Apa Serv Valea Jiului a adoptat şi un Plan de tarifare a serviciilor oferite beneficiarilor săi, aprobat de toate Consiliile locale din localităţile Văii Jiului şi de Consiliul judeţean Hunedoara, plan care prevede o creştere graduală a tarifelor, care astăzi ar fi trebuit să fie de 11,00 lei.”

Tot aici se precizează că “după cum se ştie, din anul 2011 nu a mai fost ajustat preţul apei, nici măcar cu inflaţia. Acest fapt a fost posibil tocmai graţie unui management performant, responsabil şi eliberat de constrângerile de ordin politic. Graţie acestui mod de abordare a managementului societăţii, în toţi aceşti ani am reuşit să păstrăm nemodificat preţul apei, care a ajuns undeva la coada clasamentului pentru servicii similare prestate de alţi operatori din România. În plus, astăzi, tot datorită unui management responsabil, SC Apa Serv Valea Jiului nu mai are nici un fel de datorii la stat, nu are credite contractate la bănci şi reuşeşte să-şi achite, fără probleme, obligaţiile de natură salarială faţă de angajaţii săi. Mai mult decât atât, tot în aceşti ani, Apa Serv a reuşit să recupereze de la Ministerul Finanţelor toate bunurile care i-au aparţinut şi chiar să pună în execuţie câteva importante investiţii finanţate din bugetul propriu.”

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului explică însă că “din nefericire, în ultimii ani, şi societatea noastră la fel ca majoritatea agenţilor economici din România, este afectată de creşterile semnificative de taxe impuse de autorităţi (vezi cazul majorării accizei la carburanţi, taxa pe stâlp, taxele şi impozitele locale, etc.) şi de majorarea constantă a drepturilor ce decurg din salarizarea personalului. Toate aceste constrângeri, ne obligă să căutăm soluţii responsabile pentru a păstra societatea pe linia de plutire şi pentru a ne onora obligaţiile faţă de consumatori la cel mai înalt nivel de calitate, aşa cum ne-am asumat acest lucru. În acest sens, soluţia indexării cu rata inflaţiei a tarifelor, asupra căreia personal am informat populaţia şi opinia publică încă de la începutul acestui an, deşi nu este una pe placul nostru, este una necesară şi, în bună parte, oamenii au înţeles acest lucru.”

În comunicatul de presă al Apa Serv, Costel Avram face şi o serie de dezvăluiri pe marginea acestui subiect, care-l pun într-o lumină cel puţin jenantă pe senatorul Vochiţoiu. Iată ce spune Avram:

“Pentru că la rândul meu sunt şi om politic, puteam la fel de bine ca şi domnul Vochiţoiu să iau o decizie populistă şi să propun aşa, ca pentru alegeri, scăderea preţului la apă. Eu însă, spre deosebire de domnul Vochiţoiu, sunt şi manager al Apa Serv, dar şi un om politic responsabil. Ceea ce nu ştie domnul Vochiţoiu, preocupat doar de aspectele populiste şi mai puţin de cele realiste, este că propunerea de ajustare a tarifelor cu rata inflaţiei, este avizată nu doar de ANRSC (prin avizul nr. 216793 din 18.08.2014) ci inclusiv de Consiliul de Administraţie al societăţii. Aşa se face că, în tentativa sa de a pasa această chestiune în barca politică a ACL, domnul Vochiţoiu nu face altceva decât să lovească în partidul pe care declară că-l susţine acum cu toată suflarea sa. Lucru care nu ne surprinde la un personaj politic care, până mai ieri, se bătea cu pumnul în piept că „ciocoii” lui Ponta trebuie să dea o lege pentru susţinerea familiilor cu venituri reduse din Valea Jiului la plata facturilor pentru apă. Personal, cred că legea este la fel de necesară, chiar dacă, între timp, senatorul „poporului” a trecut în barca „ciocoiului”. De altfel, încă din 10 martie 2014 (conform adresei prezentate în anexă) i-am solicitat senatorului Vochiţoiu să ne susţină în acest sens, prin promovarea unei noi iniţiative legislative pe acest subiect. Dacă ar fi dorit cu adevărat să-i sprijine pe cei 150.000 de beneficari ai serviciilor Apa Serv Valea Jiului, domnul Vochiţoiu ar fi răspuns invitaţiei mele de a face acest lucru, inclusiv în Parlament şi prin lobby la Guvern, pentru a se găsi soluţii pentru susţinerea familiilor nevoiaşe, măcar la plata facturilor pentru consumul de apă. N-a răspuns însă nici până astăzi acestei solicitări. Îi reamintesc domnului Vochiţoiu că un om politic respectat se cunoaşte după faptele sale şi nu după vorbele în vânt pe care le aruncă între două deplasări în străinătate pe banii românilor. Numai că domnul Vochiţoiu pare mai interesat de bunăstarea poporului iranian decât de cea a celor care l-au propulsat în Senatul României.

Poate că opinia publică trebuie să ştie că, în realitate, domnul Vochiţoiu a avut doar de două ori întrevederi cu mine pe tema Apa Serv. O dată îl interesa cum să facem că trecem peste faptul că l-am prins furând apă la societăţile din subordinea sa şi a doua oară îl interesa
să-i dau contracte de lucrări şi servicii pentru acelaşi firme, plătite de la bugetul Apa Serv. Pentru un om cu astfel de năravuri, nici nu mă mai miră că tot la furt a apelat şi pentru a face rost de informaţiile privind intenţia Apa Serv de a ajusta tarifele de operare, deşi fiind vorba de informaţii publice puteam să-i ofer chiar eu datele exacte dacă solicita acest lucru. Cu atît mai mult cu cât, aceste informaţii le-am prezentat chiar eu, în ultimele 3 luni, în presă. Numai că domnul Vochiţoiu nu are de unde să ştie acest lucru, fiind mult mai preocupat de plimbările prin Europa şi înfrăţirea cu… Iranul.

Dincolo de aceste aspecte, mai simt nevoia să precizez, ca răspuns la acuzaţia că, în urmă cu câteva zile, la un miting, am defilat pe stradă cu primarul Petroşaniului, că atunci când este vorba despre oamenii Văii Jiului, despre viitorul acestei zone, prefer să mă comport ca un om politic responsabil şi să merg alături de un alt om implicat şi responsabil cum este Tiberiu Iacob Ridzi, decât să fac pe menestrelul la terasă la Raj Tunaru sau să lansez teme populiste răsuflate, cum procedează cel care se pretinde senator al Văii Jiului.

În ceea ce priveşte SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, vă asigur că toate deciziile legate de acest important agent economic, sunt luate strict în conformitate cu prevederile legii, fără ingerinţe politice şi cu acordul tuturor factorilor cu responsabilitate în buna coordonare a activităţii acesteia şi în deplin respect faţă de beneficiarii serviciilor noastre.”

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: