Prima pagină > EXCLUSIV TV > Arta se naşte în plină stradă, pentru al doilea an consecutiv în Petroşani

Arta se naşte în plină stradă, pentru al doilea an consecutiv în Petroşani

1907814_10204778571293826_555173818071616735_nPentru al doilea an consecutiv, publicul din Valea Jiului poate interacţiona cu câţiva dintre cei mai talentaţi artişti plastici din România şi nu numai, care participă la o nouă ediţie a Taberei de de creaţie artistică Ianza Art-Intercultural, găzduită la Petroşani, în perioada
30 august-11 septembrie 2014.

În toată această perioadă, efervescenţa creativă a unor pictori şi/sau sculptori români precum Petre Birău, Titus Blaj, Simonel Bucur, Radu Chinţa, Teodor Dădălău, Gheorghe Dican, Simion Făget, Robert Hummel, Mircea Ignat, Sorina Ţibacov, Sergiu Cristian Ianza (într-o înşiruire pur alfabetică) sau Ivan Kanchev (din Bulgaria) şi Fidias Vasquez (Ecuador) se va produce sub ochii publicului, “atelierul de creaţie” fiind şi în acest an Parcul central “Carol Schreter” din Petroşani. Aici se vor naşte operele de artă cu care artiştii se vor prezenta, la final, pe 11 septembrie 2014 la Galeriile de artă Ianza din Petroşani, pentru vernisaj. “Încercăm să familiarizăm publicul din Petroşani şi din Valea Jiului, în mod special tinerii, cu ceea ce înseamnă actul de creaţie artistică, în aşa fel încât oamenii să vadă cum se poate transforma într-o operă de artă o bucată de piatră sau de lemn şi, în acest fel, să încercăm să-i apropiem pe oameni de artă, de preţuirea la adevărata valoare a ansamblurilor artistice. Pentru că şi în acest an, operele de artă care vor fi realizate de autori în această tabără, vor fi amplasate pe domeniul public al Petroşaniului, contribuind astfel de la înobilarea artistică a acestui oraş”, spune iniţiatorul acestui proiect, artistul Sergiu Cristian Ianza, preşedintele Fundaţiei Ianza Art Inter-Cultural.

Tabăra de la Petroşani vine după un alt eveniment similar de real succes, organizat de Fundaţia Ianza Art
Inter-Cultural, în perioada 8-22 august, în Germania, unde s-a desfăşurat tabăra de creaţie artistică din Marktrodach, oraşul în care se află “a doua casă” a lui Sergiu Cristian Ianza. Artişti români şi străini precum Ioan Bogdan, Mana Bucur, Nicolae Alexandru Ispas, Dorina Padineanu (din România), Peter Bannert (din Germania), Tudor Fabian (Moldova), G. June Michel (Germania) şi, bineînţeles Sergiu Cristian Ianza au dat viaţă unor creaţii care îmbogăţesc nu doar curtea Fundaţiei Ianza din Germania, ci şi domeniul public al localităţii germane aflate în ţinuturile care l-au dat culturii pe ilustrul pictor Lucas Kranach cel Bătrân.

Ediţia a II-a Taberei de creaţie artistică Ianza Art Inter-Cultural de la Petroşani este sprijinită şi de data aceasta de Primăria municipiului Petroşani, de Universitatea din Petroşani, de Fundaţia Rosa Multiflora, de Marmosim şi de oameni generoşi precum Emil Părău, Dumitru Răscolean sau Petrică Birău. Cu seriozitatea cuvenită unui partener media, vom reveni, în ediţiile noastre viitoare, cu reportaje şi informaţii inedite pe marginea acestui eveniment care plasează Petroşaniul la loc de cinste pe harta culturii europene de înaltă calitate.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: