Prima pagină > EXCLUSIV TV > Investiţiile în infrastructura de transport local continuă la Vulcan cu cartierul Cocoşvar

Investiţiile în infrastructura de transport local continuă la Vulcan cu cartierul Cocoşvar

La Vulcan, investiţiile semnificative în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, constituie o activitate constantă a administraţiei locale conduse de primarul Gheorghe Ile, fapt deja confirmat prin lucrările efectuate în ultimii ani, în toate zonele oraşului. La fel de adevărat este însă şi faptul că, în ciuda sumelor mari care au fost alocate an de an pentru acest domeniu, fie din resurse de la bugetul local sau judeţean, fie din fonduri atrase de la bugetul de stat sau de la Uniunea Europeană, încă multe artere rutiere din Vulcan necesită intervenţia urgentă a autorităţilor locale.

“Încercăm să acţionăm în aşa fel încât tot ceea ce ţine de infrastructură să fie realizat aşa cum trebuie în Vulcan. Dar trebuie să înţelegem, în acelaşi timp, că nu dispunem, la bugetul local, de atât de mulţi bani câţi ar fi necesari pentru a face aceste lucrări, cum se spune “în doi timpi şi trei mişcări”. Acţionăm însă gradual şi constant în toate zonele Vulcanului, până când tot ceea ce ţine de acest domeniu al infrastructurii va fi rezolvat în totalitate”, spune primarul Gheorghe Ile.

În acest context, primarul municipiului Vulcan a adus la cunoştinţa Consiliului local şi, mai apoi, a întregii comunităţi vulcănene, faptul că în acest an urmează să demareze un nou proiect de anvergură pe domeniul infrastructurii rutiere şi pietonale.

De data aceasta, obiectivul asumat de autorităţi vizează cartierul Cocoşvar, mai exact zona Octogon-Şcoala 7-acces Micro 3B. Despre ce este vorba, în detaliu, am aflat chiar de la primarul Gheorghe Ile: “Am informat Consiliul Local despre oportunitatea realizării unui proiect deosebit de important pentru comunitatea noastră. Cetăţenii din cartierul Cocoşvar şi cei din zona parcului Octogon, vor avea o infrastructură de carosabil şi acces pietonal modernă, reabilitată complet cu fonduri alocate prin Planul Naţional de Dezvoltare Urbană, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul are o valoare de 3 milioane lei şi va permite refacerea tuturor străduţelor din zona menţionată pe o lungime de 2,8 km precum şi legătura dintre zona Cocoşvar şi cartierul Micro 3 B, preum şi calea de acces către şcoala nr. 7”, explică primarul Ile.

În acest moment a fost demarată etapa premergătoare a acestei investiţii, respectiv evaluarea proiectării, după care se va trece la procedurile de contractare a lucrărilor, potrivit legii. Acest lucru înseamnă că, potrivit evaluării făcute de primarului municipiului Vulcan, până la sfârşitul acestui an vor putea demara efectiv lucrările, astfel încât asfaltul să aducă, începând cu anul 2015 şi acest cartier al Vulcanului la nivelul standardelor europene în materie. “Acest proiect aduce o schimbare aşteptată de multă vreme de locuitorii din acest cartier”, concluzionează primarul Ile.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: