Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani s-a dat startul pentru investiţii de alte 89 de milioane de euro în infrastructura de apă şi canalizare

La Petroşani s-a dat startul pentru investiţii de alte 89 de milioane de euro în infrastructura de apă şi canalizare

SAMSUNG CAMERA PICTURESNu doar pentru directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, ziua de 28 august 2014 va rămâne una memorabilă, ci şi pentru încă mulţi dintre cetăţenii Văii Jiului care doresc să fie, la rândul lor, beneficiari ai serviciilor de apă şi canalizare la standarde europene, 24 de ore din 24. Dacă până în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea imposibil de realizat, realitatea ultimilor ani a demonstrat că, pe tema acestui important serviciu public, în timp ce unii bat apa-n piuă, alţii abordează problema cu responabilitate şi, mai ales, cu eficienţă.

Joi, 28 august 2014 este ziua în care, la sediul Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram a semnat cel mai mare contract de finanţare din cariera sa de manager al operatorului regional de servicii de apă şi canalizare din Valea Jiului. Contractul, în valoare totală de 89 de milioane de euro este şi cel mai mare din istoria SC Apa Serv Valea Jiului. Dincolo de titlul lung şi, pentru omul simplu, destul de complicat – “Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Valea Jiului” – contractul semnat de Costel Avram, în numele SC Apa Serv Valea Jiului şi doamna Jeny Ioniţă, director general al firmei Halcrow România, parte a unui concern american specializat în asigurarea de consultanţă pentru implementarea marilor proiecte, va asigura întreaga logistică necesară pentru accesarea şi utilizarea judicioasă şi eficientă a fondurilor europene pentru etapa a doua a programului de extindere, reabilitare şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Valea Jiului.

Odată cu finalizarea acestui proiect, SC Apa Serv Valea Jiului devine nu doar unul dintre cei mai performanţi operatori de servicii similare din România, dar după finalizarea lucrărilor, 99% din toată suflarea omenească de pe Valea Jiului va beneficia de apă curentă şi canalizare, servicii demne de secolul în care trăim şi de spaţiul geopolitic din care vrem să facem parte. “Când şi acest proiect va fi finalizat, când costurile de operare ale firmei nu vor mai fi grevate de pierderi şi numărul clienţilor Apa Serv va creşte, atunci vom putea să abordăm, fără populism, ci cu argumente economice, şi subiectul scăderii preţului pentru apă în Valea Jiului”, spune Costel Avram. Acesta se declară încântat şi de faptul că Apa Serv Valea Jiului este cel de-al doilea operator din România care a reuşit să semneze deja un contract de finanţare pe fonduri europene aferente Programului de Mediu 2014-2020.

Motive de satisfacţie profesională are şi Halcrow România, partenerul SC Apa Serv în implementarea acestui program european, care este cel mai mare derulat până în prezent în Valea Jiului. Doamna Jeny Ioniţă declară că “este o adevărată plăcere să lucrez mai departe cu echipa de profesionişti de la Apa Serv, oameni care au demonstrat şi până acum că sunt printre cei mai buni profesionişti ai acestui domeniu din România. Acest proiect va aduce concret locuitorilor Văii Jiului locuri de muncă, prosperitate şi, bineînţeles, continuarea amplului proces de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare.”

În perioada imediat următoare, vor fi demarate şi licitaţiile pentru selectarea constructorilor şi se va trece, evident, la execuţia lucrărilor, estimate pentru 58 de luni.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: