Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primăria Lupeni se află în pragul falimentului. Cine-i vinovatul ?

Primăria Lupeni se află în pragul falimentului. Cine-i vinovatul ?

DIGITAL CAMERASunt deja ani buni de când presa relatează faptul că administraţia locală condusă de Cornel Resmeriţă la Lupeni a scăpat de sub control, din punct de vedere managerial. Multă vreme, atenţionările din presă au fost considerate fabulaţii sau, în cel mai fericit caz, şicane politice ale adversarilor politici ai lui Resmeriţă.

În ciuda fondurilor “fără număr” care au fost direcţionate către administraţia locală din Lupeni ba de la bugetul judeţean, ba de la Guvern, ba din fonduri europene, Primăria condusă de Cornel Resmeriţă a ajuns
într-un punct limită după ce a acumulat datorii imense, însumând potrivit cifrelor comunicate de Direcţia Finanţelor Publice ale judeţului Hunedoara, la 48,8 milioane de lei noi. Pentru a înţelege exact dimensiunea acestei cifre, este suficient să spunem că Primăria Lupeni este instituţia administrativ-teritorială cu cele mai mari datorii din România, debitele sale fiind mai mari, spre exemplu, decât ale tuturor celorlalte instituţii similare din judeţul Hunedoara la un loc sau decât datoriile cumulate de alte 17 judeţe la un loc.

Cu un astfel de tablou economico-financiar în faţă, perspectivele de viitor ale municipalităţii din Lupeni şi, implicit, ale cetăţenilor acestui oraş, sunt sumbre. Iar preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara, liberalul Mircea Ioan Moloţ avertizează că acesta este doar începutul unui iminent dezastru. “Primăria din Lupeni va fi cea de a doua din România care va intra în insolvenţă şi, din păcate este tot o primărie din judeţul Hunedoara, după cea de la Aninoasa. Problema de la Lupeni nu este una nouă, ci trenează de mai bine de 10 ani. De la un an la altul datoriile Primăriei, prost administrată,
s-au înmulţit. Este păcat că cetăţenii Lupeniului se lasă duşi de nas şi nu realizează că aceşti conducători pe care i-au ales nu lucrează pentru ei, ci împotriva lor. Din păcate acesta este doar începutul ! Sărăcia îşi va pune din ce în ce mai mult amprenta asupra viitorului acestei comunităţi locale din Valea Jiului”, apreciază Mircea Ioan Moloţ.
Preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara spune că, în ceea ce-l priveşte, a făcut tot ce se poate pentru a ajuta comunitatea locală din Lupeni. “Numai anul acesta am alocat cei mai mulţi bani de la bugetul Consiliului judeţean Hunedoara pentru o comunitate locală, Primăriei din Lupeni. Şi am făcut acelaşi lucvru în toţi anii cât am condus această instituţie, în speranţa că cetăţenii vor vedea acest lucru. M-am înşelat. Acum cred că locuitorii judeţului Hunedoara nu merită să-şi canalizeze eforturile financiare în aşa fel încât familia Resmeriţă să-şi bată joc de ele”, mai spune Moloţ.

Pentru a stopa declinul economico-financiar şi a evita intrarea oraşului în faliment, o parte dintre consilierii locali ai Opoziţiei de la Lupeni consideră că în primul rând cel care a generat colapsul în administraţia locală, primarul Resmeriţă, trebuie demis înainte de 2016 când îi expiră cel de-al cincilea mandat în fruntea oraşului. În acest sens a fost lansată o campanie de strângere de semnături, în vederea organizării unui referendum la Lupeni, având ca obiectiv demiterea din funcţie a primarului Cornel Resmeriţă. Un demers cu puţine şanse de izbândă, după cum consideră chiar şi liberalul Mircea Ioan Moloţ.

Primarul din Lupeni consideră acest demers doar un alt act de politicianism şi este convins că Guvernul Ponta va sprijini Primăria Lupeni, achitând acele datorii generate de derularea unor programe care au ajutat la dezvoltarea unor proiecte ambiţioase, dar care au adus oraşul într-o situaţie dificilă.

DSC07504
Fostul lider liberal Constantin Brânduşe crede că falimentul administraţiei Resmeriţă a fost susţinut prin indiferenţă şi de Opoziţia politică

În ultimii ani, omul de afaceri lupenean Constantin Brânduşe a fost identificat drept principalul pilon al Opoziţiei politice din municipiul Lupeni, graţie curajului său de a devoala în mod public, cu argumente, erorile comise de primarul Cornel Resmeriţă în gestionarea localităţii. Brânduşe a devenit, astfel, şi principalul lider al Opoziţiei politice locale, în calitatea sa de preşedinte al PNL Lupeni, organizaţie politică pe care a transformat-o, la un m,oment dat, în fief al liberalilor în Valea Jiului. Brânduşe a susţinut încă din 2008 că administraţia Resmeriţă este falimentară pentru Lupeni şi, cu cartea de vizită a gestionării corecte şi eficiente a propriei sale afaceri, şi-a asumat misiunea de a candida la funcţia de primar pentru a salva oraşul de la dezastru. Jocurile politice de culise l-au tras însă pe “linie moartă”, dar chiar şi aşa candidatura acestuia din 2012, ca independent, i-a adus aproape un sfert din voturile lupenenilor.

Brânduşe apreciază că, “acum, vorba proverbului, mulţi viteji se-arată”, dar consideră în acelaşi timp că “falimentul administraţiei Resmeriţă a fost susţinut, prin indiferenţă şi jocuri de culise, inclusiv de liderii Opoziţiei politice.”

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: