Prima pagină > EXCLUSIV TV > Atelier de lucru adresat medicilor de familie, la Petrila

Atelier de lucru adresat medicilor de familie, la Petrila

IHS PETROSANIIHS Medical School, în parteneriat cu IHS Centre de Nefrologie şi Dializă, organizează un atelier de lucru cu tema „Despre Boala Cronică de Rinichi, Diabetul Zaharat şi Bolile cardio-vasculare – parcurs şi etape”, care va avea loc joi, 4 septembrie 2014, începând cu ora 13.30, la Casa de Cultură din Petrila (Str. Republicii).

Atelierul de lucru se adresează medicilor de familie şi are ca scop cunoaşterea de către aceştia a tipurilor de intervenţii vizând managementul integrat al principalelor boli cronice pentru care se realizează monitorizarea activă la nivelul asistenţei medicale primare, în vederea optimizării îngrijirii pacienţilor cu astfel de afecţiuni. Monitorizarea pacienţilor cu boli cronice şi asistenţa medicală pe întreg parcursul clinic sunt incomplete în momentul actual, din cauza insuficienţei promovării şi informării asupra ghidurilor terapeutice de specialitate şi a lipsei de iniţiative privind educaţia terapeutică şi îngrijirea pacientului în perioadele de vulnerabilitate maximă. De aceea, în cadrul evenimentului se va pune accent pe definirea setului de practici privind factorii de agravare pentru Boala Cronică de Rinichi, Diabet Zaharat şi Boli cardio-vasculare la nivelul medicinei primare şi definirea rolului medicului de familie în orientarea parcursului clinic prin utilizarea optimă a resurselor medicale şi non-medicale disponibile în comunitate. Rezultatele aşteptate ale acestei campanii desfăşurate de IHS Medical School este reducerea numărului de bolnavi cu boli cronice, pentru care se face management de caz, trimişi către medicii specialişti în stadii tardive ale bolii, creşterea gradului de adecvare a trimiterii către specialist/pentru internare în serviciile de specialitate şi optimizarea intervenţiilor vizând reducerea numărului şi duratei internărilor evitabile şi a numărului de reinternări pentru aceeaşi patologie în rândul pacienţilor cu boli cronice monitorizaţi prin cabinetele de medicină de familie..

“Medicii dau dovadă de un efort şi o răbdare greu de imaginat. Ştiu că le e greu pentru că de multe ori renunţă la ei şi la familiile lor, dar satisfacţia e maximă atunci când reuşeşti să dai speranţă la viaţă unui om şi le mulţumim pentru asta!”, a declarant un pacient al IHS.

Evenimentul este acreditat de Colegiul Medicilor din România.

Simona PĂTRĂŞCOIU

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: