Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petroşani, se caută un nou viceprimar

La Petroşani, se caută un nou viceprimar

DSC08575Vestea că viceprimarul municipiului Petroşani, Dorina Niţă, vrea să renunţe la funcţia de execuţie deţinută în administraţia publică locală, nu a dat peste cap viaţa politică locală. Asta poate şi pentru faptul că decizia în sine a doamnei Niţă nu este una politică şi nu are drept substrat vreun interes politic.

Pur şi simplu, Dorina Niţă doreşte să-şi încline balanţa carierei personale spre activitatea universitară. Mai ales că, recent, a trecut cu brio şi un important examen în acest sens, obţinând titlul de profesor universitar. Pentru că noile prevederi legislative cu privire la statutul aleşilor locali prevăd că funcţiile de execuţie publică ale aleşilor nu sunt compatibile cu cele de profesor universitar (printre altele), Dorina Niţă a anunţat că preferă să meargă, de acum înainte, pe calea unei cariere universitare care, de altfel, a şi consacrat-o.

Demisia Dorinei Niţă din funcţia de viceprimar al municipiului Petroşani urmează să fie pusă în discuţie, analizată şi probabil acceptată în şedinţa din această lună a Consiliului local al municipiului Petroşani. Între timp, pe scena politică locală, influenţată şi de noile regrupări şi alianţe politice configurate la nivel naţional, discuţiile pe tema desemnării unui nou viceprimar al municipiului Petroşani, converg spre o singură soluţie şi anume aceea ca viitorul viceprimar va fi un membru ACL, respectiv fie unul dintre cei 6 consilieri ai PDL, fie unul dintre cei 2 consilieri PNL din structura Consiliului local al municipiului Petroşani. Asta cu toate că, potrivit “calculelor hârtiei”, în Consiliul local Petroşani, cei 6 consilieri PSD, cu doi de la PPDD şi unul de la UNPR deţin, teoretic, jumătate plus unul din voturile necesare impunerii unui viceprimar.

Dincolo de toate aceste speculaţii cu iz politic, aproape sigur este că pe funcţia de viceprimar al municipiului Petroşani se va întoarce Claudiu Cornea, cel care, împreună cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi, au format cea mai bună echipă a unei administraţii locale din Valea Jiului în mandatul 2008-2012.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: