Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Spitalul din Vulcan, focus pe atragerea de fonduri

La Spitalul din Vulcan, focus pe atragerea de fonduri

Veştile bune pentru spitalul din Vulcan sunt de natură să certifice coerenţa managerială legată de extinderea ofertei de servicii şi îmbunătăţirea celor existentea. După succesul obţinut recent prin câştigarea finanţării proiectului de modernizare a Serviciului de Urgenţe, oferită de compania ROMPETROL în cadrul programului anual ENERGIA VINE DIN SUFLET, conducerea spitalului este angajată să-şi încerce şansele la minsiterul Sănătăţii pentru alocarea de fonduri consistente, pentru mai multe obiective de modernizare a secţiilor din spital şi a serviciilor medicale din policlinică.

În ceea ce priveşte proiectul finanţat de Rompetrol, solicitarea făcută de conducerea spitalului pe site-ul programului Energia vine din Suflet, puncta mai multe aspecte care să determine oportunitatea şi prioritatea de primire a fondurilor, într-o competiţie cu mulţi candidaţi, la nivelul întregii ţări. Proiecul a fost depus în parteneriat cu Primăria Municipiului Vulcan şi prezentarea necesităţii acestuia i-a convins pe finanţatori să declare proiectul câştigător. Evaluarea proiectului s-a făcut şi pe baza votului public. Cu nota 4,4 acordată de juriu şi cu 506 voturi, proiectul s-a înscris pentru finanţare.

Cei ce au intrat pe site-ul
http://www.impreunapentrufiecare.ro/ au găsit această prezentare a proiectului, intitulat generic: CONDIȚII MAI BUNE PENTRU O SĂNĂTATE MAI BUNĂ.

Serviciul de primire urgenţe este vital pentru o comunitate. Existenţa acestuia face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Pentru desfăşurarea activităţii medicale este necesară crearea de condiţii de lucru. Proiectul îşi propune renovarea/reabilitarea unei părţi din Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Vulcan în vederea realizării circuitelor funcţionale şi dotarea cu aparatură medicală a acestui compartiment. Este vorba despre renovarea vestiarelor pentru pacienţi şi personalul medical, cu respectarea circuitelor funcţionale, renovarea spaţiului de depozitare, montarea de tarchet pe o suprafaţă de 330 mp şi achiziţionarea unui ventilator portabil şi a unui electrocardiograf cu 12 canale. De asemenea, din dorinţa de a responsabiliza şi conştientiza populaţia asupra necesităţii prevenirii îmbolnăvirilor, prin informare şi educare, se va promova proiectul cu ajutorul partenerului şi al voluntarilor.

Oportunitatea de a face noi investiţii la spital, cu fonduri guvernamentale şi de la bugetul local a adus la şedinţa Consiliului Local din 28 august un set de proiecte de hotărâri cu destinaţie specifică, respectiv:
* Anveloparea clădirii spitalului şi realizarea extinderii CPU din cadrul acestuia.
Valoarea totală a lucrărilor este de 1.519.789,99 lei (inclusiv TVA) din care:
– 1.443.800,49 lei, sumă solicitată prin transfer de la Ministerul Sănătăţii;
– 75.989,5 lei ( reprezentând 5% din valoarea totală), sumă care va fi alocată de la bugetul local, Cap. „Sănătate”.
* Punerea în funcţiune a bazinului din cadrul laboratorului de reabilitare medicală al Spitalului Vulcan – anvelopare, compartimentări, instalaţii şi dotări hidrokinetoterapie.
Valoarea totală a lucrărilor este de este de 1.099.377,75 lei (inclusiv TVA) din care:
– 1.044.408,86 lei, sumă solicitată prin transfer de la Ministerul Sănătăţii;
– 54.968,89 lei ( reprezentând 5% din valoarea totală), sumă care va fi alocată de la bugetul local, Cap. „Sănătate”.

Pentru spitalul din Vulcan, aceste investiţii vor creşte în mod substanţial nivelul serviciilor medicale, ceea ce va atrage un număr mai mare de pacienţi, mai ales pentru zona de fizio-terapie.

Felicia PORTASE

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: