Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ţebea, între istorie, politică şi folclor

Ţebea, între istorie, politică şi folclor

10450358_687923484628239_121800663247770395_nPeste patru mii de oameni au participat duminică la Ţebea la serbările dedicate memoriei revoluţionarului paşoptist Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc, la 10 septembrie, 142 de ani.
Manifestările au început cu o ceremonie militară şi au continuat cu o slujbă de pomenire la mormântul eroului naţional. În cadrul ceremoniei militare, a avut loc decorarea drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” din Brad, cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemn militar pe timp de pace, oficiată de generalul de brigadă Adrian Ponea, comandantul Divizie 4 Gemina.
Evenimentul a fost urmat deceremonialul religios, oficiat de un sobor de înalte feţe bisericeşti şi depunerea de coroane la mormântul lui Avram Iancu, de către numeroasele delegaţii ale autorităţilor locale şi judeţene, ale partidelor politice dar şi ale unor instituţii. Printre personalităţile prezente la sărbătoarea din acest an de la Ţebea s-au numărat şi câţiva lideri ai partidelor politice, precum candidaţii la preşedinţie Klaus Iohannis şi Elena Udrea.
Un moment special în cadrul ceremonialului din Cimitirul Europilor a fost prezenţa unei delegaţii a moţilor din comuna Horea, care au venit cu tulnicele şi au intonat „Marşul lui Iancu”, printre ei aflându-se şi câţiva dintre salvatorii victimelor accidentului aviatic, care a avut loc în zona comunei Horea cu ceva vreme în urmă.
Serbările naţionale de la Ţebea au oferit, ca în fiecare an, un amplu spectacol de muzică populară, oferit de Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Tardiţiilor Populare din Hunedoara, concert în cadrul căruia au urcat pe scenă aproape 20 de interpreţi consacraţi ai muzici populare româneşti.

Ilie PINTEA / RRA

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: