Prima pagină > EXCLUSIV TV > Candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României a fost validată în unanimitate la Congresul extraordinar al PSD

Candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României a fost validată în unanimitate la Congresul extraordinar al PSD

10620600_350911848408129_8565783228491194029_nVictor Ponta este, din 12 septembrie, oficial candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României, în perspectiva alegerilor care vor avea loc pentru funcţia supremă în stat la începutul lunii noiembrie. Decizia a fost luată de Congresul extraordinar al PSD, organizat în premieră naţională, în sistem videoconferinţă cu toate organizaţiile judeţene ale PSD din România şi coordonat de Biroul Politic Naţional de la Alba Iulia.

Victor Ponta a fost validat drept candidat al PSD pentru Preşedinţie de către toţi cei 30.000 de delegaţi în cadrul Coferinţelor judeţene care s-au desfăşurat, simultan, în toate cele 46 de filiale ale social-democraţilor, care au adoptat, fiecare în parte, câte o rezoluţie în acest sens. Rezoluţiile adoptate de filialele judeţene, au stat la baza realizării unei rezoluţii naţionale, prezentate în videoconferinţa Congresului PSD de către preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Prin document, PSD precizează că îl desemnează pe Victor Ponta drept candidat la funcţia de Preşedinte al României şi îi invită pe membrii şi simpatizanţii partidului, precum şi pe cetăţenii români, să susţină candidatura liderului social-democraţilor.

„Congresul PSD îşi exprimă convingerea că Victor Ponta poate reprezenta, în calitate de preşedinte al României, interesele românilor care îşi doresc consolidarea economiei, creşterea bunăstării şi asigurarea unui climat de echilibru în societate. Ca prim-ministru, Victor Ponta a repus economia naţională pe o traiectorie ascendentă, a reparat nedreptăţile şi a scos ţara din izolare externă.
Ca preşedinte, Victor Ponta îi va uni pe români, va aduce bunăstare şi pace socială şi va lupta pentru construirea unei Românii puternice. PSD, prin reprezentanţii săi în Congres, îşi asumă că va sprijini fără echivoc întărirea statului de drept şi va apăra principiul separaţiei puterilor în stat. PSD este solidar cu cetăţenii români, apără principiile dreptăţii sociale, egalităţii de şanse şi solidarităţii sociale. PSD asigură partenerii externi că România îşi va respecta angajamentele şi va milita pentru apărarea şi promovarea valorilor democratice şi întărirea instituţiilor statului. România are nevoie de un lider capabil să reunească ţara, să vindece rănile confruntărilor care ne-au ţinut în loc, să ofere oamenilor certitudinea unui viitor mai bun. Victor Ponta a demonstrat că este un om de stat care vrea şi poate să construiască pentru viitor. Prin dialog, prin reforme instituţionale şi constituţionale adevărate, prin folosirea corectă a atribuţiilor constituţionale, viitorul preşedinte poate fi un factor de unitate şi progres. Cu echipa care trage ţara în aceeaşi direcţie, cu un cadru politic în care se caută dialogul şi unitatea, România va deveni tot mai puternică”, se arată în documentul prezentat de Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Deşi măcinată de luptele interne între mai mulţi lideri social-democraţi din judeţ, Organizaţia PSD Hunedoara a dovedit la Conferinţa din 12 septembrie o unitate exemplară, toţi delegaţii organizaţiuilor teritoriale raliindu-se rezoluţiei care-l desemnează pe Victor Ponta drept candidat al PSD pentru alegerile prezidenţiale. Alături de câteva sute de delegaţi din Valea Jiului la Conferinţa judeţeană a PSD Hunedoara, la tribună au urcat, alături de preşedintele organizaţiei PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, lideri locali precum senatorul Cosmin Nicula, deputatul Cristian Resmeriţă, primarii Gheorghe Ile, Ilie Păducel, Nicolae Dunca şi Cornel Resmeriţă, preşedintele tinerilor social-democraţi, Dacian Ciodaru.

Social-democraţii din Valea Jiului îşi exprimă convingerea că, aşa cum au demonstrat în aproape toate confruntările electorale ale ultimilor 25 de ani, cetăţenii Văii Jiului îşi vor păstra opţiunea politică şi vor vota pentru candidatul PSD la funcţia de Preşedinte al României. Liderii PSD din Valea Jiului speră să obţină peste 50% din voturile electoratului local, atât în primul cât şi în al doilea tur de scrutin.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: