Prima pagină > EXCLUSIV TV > Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler crede că noua Comisie Europeană mai flexibilă, aptă să răspundă provocărilor din următorii ani

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler crede că noua Comisie Europeană mai flexibilă, aptă să răspundă provocărilor din următorii ani

winkleriuliuStructura propusă de Jean-Claude Juncker pentru Comisia Europeană (CE) este inovatoare şi reflectă că preşedintele acesteia şi-a însuşit priorităţile dezbătute, în luna iulie, de grupurile politice din Parlamentul European, consideră deputatul european al UDMR Iuliu Winkler, vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internațional (INTA).

Vicepreşedintele INTA a participat, săptămâna trecută, la Conferinţa preşedinţilor comisiilor de specialitate din Parlamentul European, care a dezbătut calendarul şi modul de organizare a audierilor candidaţilor pentru funcţiile de comisari. „Audierile comisarilor propuşi vor fi foarte serioase şi consistente. Parlamentul European, comisiile sale de specialitate, tratează cu multă seriozitate acest subiect, iar aceste audieri nu vor fi nicidecum formale. Nimeni nu poate să influențeze comisiile de specialitate ale Parlamentului European, ele fiind absolut independente în a-şi stabili conţinutul întrebărilor pe care le vor adresa candidaţilor. Structura propusă de Juncker pentru Comisie, care a fost dată publicităţii, este inovatoare. Jean-Claude Juncker, primul preşedinte al CE desemnat conform rezultatelor alegerilor europene din luna mai, dovedeşte, prin structura propusă, că şi-a însuşit priorităţile pentru următorii 5 ani, care au fost dezbătute în luna iulie de grupurile politice din Parlamentul European”, a afirmat Iuliu Winkler.

Potrivit acestuia, Comisia ar urma să aibă o structură flexibilă, mai puţin rigidă şi formală, descentralizată, mai aptă pentru a putea răspunde provocărilor din următorii ani. „Candidaţii pentru funcţiile de comisari au un puternic profil politic. Aceasta este dovada că preşedintele ales al CE a luat în considerare priorităţile dezbătute de Parlamentul European şi evident, comisiile de specialitate vor construi audierile pe aceste priorităţi. Europa are nevoie de sporirea competitivităţii sale economice, de noi locuri de muncă, de protecţie socială solidă, de graniţe sigure şi securitate energetică, iar comisiile vor interoga candidaţii aşteptând răspunsul fiecăruia dintre aceştia la acest set de priorităţi”, susţine deputatul european.   

Conferinţa preşedinților a decis ca audierile candidaţilor să înceapă luni, 29 septembrie a.c., obiectivul fiind ca în şedinţa plenară de la Strasbourg din 20-23 octombrie a.c. să fie dat votul asupra componenţei noii Comisii Europene. Acest lucru ar permite începerea mandatului CE de la 1 noiembrie. Reamintim că în componenţa comisiei Juncker, României i-a fost atribuit portofoliul pentrtu Politici Regionale. Acesta va fi gestionat de europarlamentarul social-democrat Corina Creţu.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: