Prima pagină > EXCLUSIV TV > Ministrul Economiei crede că soluţiile pentru investiţii în minerit nu pot veni prin implicarea directă a statului

Ministrul Economiei crede că soluţiile pentru investiţii în minerit nu pot veni prin implicarea directă a statului

nitaCu toate că utilizarea resurselor energetice este un obiectiv strategic al statului român, problemele legate de modernizarea şi eficientizarea sectorului minier din România, inclusiv (ori, mai ales) al celui din Valea Jiului constuituie o problemă pe care statul nu o mai poate rezolva în mod direct.

Într-o emisiune televizată, difuzată de curând de postul naţional de televiziune, ministrul Economiei, Constantin Niţă, a devoalat faptul că, în calitatea sa de stat membru UE, România nu mai poate subvenţiona exploatarea minelor de huilă. Cu toate acestea, Niţă consideră că mineritul carbonifer mai are încă multe de spus în politica energetică românească şi europeană. “Dacă era să închidă statul toate unităţile din minerit, o putea face până acum. Politica guvernului a fost însă aceea de a moderniza sistemul de minerit, de a păstra locurile de muncă, fie că vorbim de Valea Jiului, fie că vorbim de Oltenia sau de alte zone. (…) Pot să spun că cei care lucrează în momentul de faţă în Valea Jiului nu au nicio problemă cu păstrarea locurilor de muncă”, a declarat oficialul guvernamental.

Constantin Niţă crede că problema investiţiilor necesare în mineritul din Valea Jiului va fi rezolvată odată cu votarea în Parlament a Legii minelor, care deschide noi oportunităţi pentru exploatarea resurselor minerale ale României. “Avem Legea Minelor care este în Parlament. Cu siguranţă că ea va fi votată şi atunci toţi investitorii, care vor dori să investească în mine, o vor putea face. De asemenea, statul poate să intre în parteneriat
public-privat, în sensul că pune la dispoziţie zăcământul, licenţele, iar investitorul vine şi investeşte. Statul român nu poate să facă aceste investiţii, pentru că ar reprezenta un ajutor de stat, ceea este interzis de către Uniunea Europeană. Şi atunci companiile, din profitul pe care-l obţin, din credite, din alte surse atrase, din asocieri, reuşesc să-şi facă asemenea modernizări”, a mai precizat ministrul Economiei.

Lucian ISPAS

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: