Prima pagină > EXCLUSIV TV > Zumba la Hunedoara, de Ziua Mondială a Mobilităţii

Zumba la Hunedoara, de Ziua Mondială a Mobilităţii

Slide 1În fiecare an, conform Calendarului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în perioada 16 – 22 septembrie se desfăşoară Campania „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”.
Săptămâna europeană a mobilităţii 2014 are scopul de a reevalua modul în care privim spaţiul urban. Sloganul din acest an, „Străzile noastre, alegerea noastră”, încurajează oamenii din întreaga Europă pentru a crea tipul de oraş în care vor să trăiască. La nivel global, există o mişcare tot mai mare de a „recupera” zonele urbane locurile de auto-parcare poate fi transformate în mini-parcuri. Străzi din beton pot fi folosite pentru activităţi comunitare. Pe scurt, în acest an este vorba de realocarea şi reproiectarea străzilor şi spaţiilor publice în favoarea persoanelor. Nevoile bicicliştilor şi pietonilor au fost de multe ori marginalizate. De la oraş la oraş, fiecare dintre noi este afectat de modul în care folosim spaţiul şi tipul de transport ales. Împreună, autorităţile locale şi cetăţenii pot proiecta oraşe care pun oamenii pe primul loc.
Oamenii din întreaga lume celebrează Săptămâna Europeană a Mobilităţii în diferite moduri, prin organizarea a numeroase festivităţi, activităţi sportive, afişe, evenimente, concerte sau alte activităţi, pentru a atrage atenţia asupra problemelor populaţiei. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii personale.
Cetăţenii sunt încurajaţi ca în loc să se urce la volanul propriei maşini, să aleagă varianta autobuzului, a tramvaiului, a metroului, a bicicletei sau, de ce nu, a mersului pe jos. Dacă folosesc transportul public câştigă de două ori: o dată pentru că fac economie la bani şi la carburanţi şi a doua oară pentru că produc mai puţină poluare decât dacă ar fi la volanul propriei maşini.
Viaţa sedentară determină creşterea riscului pentru bolile cardio-vasculare; HTA; diabetul zaharat tip 2; obezitate.
Creşterea traficului rutier determină: creşterea poluării aerului, creşterea poluării fonice, creşterea riscului de accidente rutiere.
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara va organiza în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara şi SC „FBBA GROUP” SRL Hunedoara, în data de 17.09.2013 la ora 18,00, la Teatru pe platoul din faţa Casei de Cultură „Zumba”, alternativă la viaţa sedentară şi pentru conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban şi de face oraşul un loc mai bun unde să trăim.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: