Prima pagină > EXCLUSIV TV > Monica Iacob Ridzi: “Programul “Laptele şi cornul” – o necesitate”

Monica Iacob Ridzi: “Programul “Laptele şi cornul” – o necesitate”

Iacob_Ridzi_Monica_2Deputatul Monica Iacob-Ridzi a depus astăzi la Parlamentul României o declaraţie politică cu tema: “Programul “Laptele şi cornul” – o necesitate”. Declaraţia politică vine ca urmare a unor declaraţii publice ale Primului Ministru al României care, recent, a avansat intenţia Guvernului de a renunţa la aplicarea Programului Naţional “Laptele şi cornul” şi înlocuirea acestuia cu un alt program.

“Este foarte adevărat faptul că, în anumite unităţi de învăţământ, în special din marile oraşe ale ţării, nu toţi copiii consumă laptele şi cornul primit la şcoală. Este însă la fel de adevărat că în mult mai multe locuri din ţară, cum este spre exemplu Valea Jiului (regiunea pe care o reprezint eu în Parlament), sunt foarte mulţi copii pentru care laptele şi cornul reprezintă o motivaţie în plus de a merge la şcoală. Poate că acest lucru nu este foarte vizibil, dar vă asigur că, din păcate, atât în Valea Jiului cât şi încă în multe alte regiuni ale ţării, afectate de sărăcie şi şomaj, “Laptele şi cornul” are o însemnătate mult mai mare decât cea pe care ne-o conferă statisticile. Dar, totodată, cred că, înainte de a lua o astfel de decizie, Guvernul României trebuie să analizeze mai atent câteva aspecte care ţin de o analiză aprofundată a acestui program”, arată Monica Iacob-Ridzi în declaraţia sa politică.

Deputatul mai arată că în urmă cu 11 ani, când a fost promulgată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 96 / 16 aug. 2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie, publicată în Monitorul Oficial nr. 631 / 26 aug. 2002, prevederile acesteia au reprezentat, cu adevărat, un pas important în domeniul asistenţei sociale a copiilor din România. “Este la fel de adevărat că, între timp, experienţa derulării acestui program a relevat faptul că se impune o regândire a acestuia, astfel încât el să fie eficient pentru toate categoriile de beneficiari. În acest sens, salut intenţia Primului Ministru de a găsi o soluţie mai bună pentru aplicarea lui dar, în acelaşi timp, atrag atenţia că, până la identificarea unui nou program de acest fel, programul “Laptele şi cornul” trebuie să continue. Nu trebuie să neglijăm faptul că există încă mii de copii în multe din zonele sărace ale României în care laptele şi cornul primit la şcoală reprezintă singura masă sigură de peste zi. Aşa cum nu trebuie să neglijăm nici faptul că acest program dispune de o importantă componentă de finanţare din bani europeni care, prin stoparea programului, s-ar pierde inutil, deoarece ei sunt acordaţi strict cu această destinaţie” precizează în declaraţia sa politică, deputatul Monica Iacob-Ridzi.

Mai mult, deputatul de Valea Jiului oferă şi o soluţie privind eficientizarea programului de asistenţă socială pentru copiii care merg la şcoală, prin introducerea unui nou program prin care elevii preşcolari şi şcolari să beneficieze de pachete alimentare sau de o masă caldă acordată la şcoală. În acest sens, Monica Iacob-Ridzi cere parlamentarilor Puterii politice să susţină şi să adopte propunerea legislativă care se află în acest moment în dezbatere la Camera Deputaţilor. Este vorba despre PLX nr. 645/2013 privind ”Programul masa la şcoală pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial.”

Pe acelaşi subiect, deputatul Monica Iacob Ridzi a depus la Camera Deputaţilor şi o întrebare parlamentară, adresată ministrului delegat Ion Moraru, şeful Secretariatului General al Guvernului, căruia îi solicită informaţii asupra situaţiei actuale a implementării la nivel naţional a Programului “Laptele şi cornul”, precum şi asupra măsurilor pe care Guvernul le are în vedere pentru derularea, în continuare, a acestui program de asistenţă socială destinat sprijinirii copiilor care merg la şcoală.

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: