Prima pagină > EXCLUSIV TV > “Amprente din Argentina” la galeria de artă Ianza din Petroşani

“Amprente din Argentina” la galeria de artă Ianza din Petroşani

10424241_10204966878601391_1766491978160915891_nEvenimentele culturale de înaltă calitate şi de înaltă ţinută se succed cu o frecvenţă de invidiat la cea mai tânără galerie de artă din Valea Jiului, “Casa Ianza” din municipiul Petroşani.

După vernisajul lucrărilor de artă plastică rezultate din desfăşurarea ediţiei a II-a a Taberei de arte plastice organizată de Fundaţia Ianza Inter-Cultural la Petroşani, iubitorii artelor vizuale din Valea Jiului au fost invitaţi, la finele săptămânii trecute, la un alt vernisaj remarcabil. De data aceasta, pe simezele galeriei de artă Ianza au fost urcate câteva lucrări de pictură şi artă fotografică “importate” tocmai din America de Sud. Nu mai puţin remarcabil este şi faptul că vernisajul a fost onorat chiar de către autorii lucrărilor, artistul plastic Monica Susana Figus şi soţul acesteia, artistul fotograf Cristian Jorge Delgado.

Intitulată “Amprente din Argentina” expoziţia a adus în faţa publicului petroşănean picturi semnate de Monica Susana Figus, care “vorbesc” într-un limbaj viu al culorilor despre tradiţiile Americii de Sud. O recunoaşte însăşi artista, care spune că “tradiţiile băştinaşilor din America de Sud, arta lor autentică, este astăzi marginalizată şi rară şi, tocmai de aceea, eu încerc prin picturile mele, să redau elemente din arta tradiţională a indienilor sud-americani.”

Aceleaşi valori artistice sunt împărtăşite şi de matematicianul Cristian Jorge Delgado, profesor universitar la Universitatea din Rosario, care în limpul său liber “amprentează” cele mai surprinzătoare lucrări de artă semnate de Mama Natură. Fotografiile lui Cristian Jorge Delgado par pentru noi, europenii, obişnuiţi cu altfel de peisaje, adevărate minuni. În acelaşi timp, fotografiile artistului argentinean sunt în măsură, dacă nu să ne conducă într-un inedit periplu printre frumuseţile ţării sale natale, atunci cu siguranţă o excelentă invitaţie pentru iubitorii de călătorii turistice să-şi noteze pe agendă ca destinaţie, frumoasa perlă a Americii de Sud care este Argentina.

Dincolo de vernisarea unei noi expoziţii de arte vizuale, galeria Ianza din Petroşani s-a dovedit în ultima vreme nu doar o simplă galerie de artă, ci şi un spaţiu cultural în care frumuseţea artelor vizuale este completată cu succes de arta… acustică. Încă o dovadă a acestui lucru a fost recitalul de blues&jazz susţinut de talentaţii artişti petroşăneni Ana Dubyk şi Andi Chivu.

“Mă bucur nespus de mult că această galerie de artă pe care am reuşit să o deschid cu mari eforturi în Petroşani începe să se transforme în acel spaţiu cultural de înaltă ţinută pe care l-am dorit. Mă bucur, de asemenea, că putem aduce în faţa unui public din ce în ce mai numeros, repere de calitate ale artei plastice din Valea Jiului, din România şi din multe alte colţuri ale lumii, dar şi alte forme ale culturii de calitate. Succesul de până acum mă face să cred că cineva, acolo sus, mă iubeşte şi mă ajută,
dându-mi puterea de a face în continuare acest mecenat pentru comunitatea din oraşul meu”, ne-a declarat artistul Cristian Sergiu Ianza, preşedintele Fundaţiei culturale Ianza Art Inter-Cultural din Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: