Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Vulcan a fost pusă în funcţiune o nouă investiţie Apa Serv prin care “apa e pusă la muncă”

La Vulcan a fost pusă în funcţiune o nouă investiţie Apa Serv prin care “apa e pusă la muncă”

SAMSUNG CAMERA PICTURESPână de curând nimeni nu şi-ar fi putut imagina că un distribuitor de servicii de alimentare cu apă potabilă ar putea fi un jucător pe piaţa de energie din România. Chiar dacă, de când e lumea, se ştie că apa înseamnă şi energie.

Din fericire, Apa Serv Valea Jiului are şansa de a avea nu doar un bun director general, ci şi o echipă managerială şi tehnică de excepţie, preocupată nu doar de obiectul principal de activitate al firmei, ci şi de continua dezvoltare a acesteia. O bună oportunitate în această direcţie, excelent exploatată de Apa Serv Valea Jiului, este producţia de energie electrică prin intermediul unor microhidrocentrale instalate la captările de apă din Valea Jiului şi furnizarea energiei electrice în sistemul energetic naţional. “Ceea ce facem prin acest nou obiect de activitate pe care l-am adăugat la SC Apa Serv, este să punem apa la muncă”, explică directorul general al societăţii, Costel Avram.

Microhidrocentrala de la staţia de captare Brazi din Vulcan, pusă în funcţiune săptămâna trecută, este cea de-a treia din portofoliul activităţii de producţie energetică a SC Apa Serv Valea Jiului. Potrivit raportului tehnic, noul MHC este amplasat la o altitudine de 670,66 MDM, în incinta rezervorului de 2000 mc de la Brazi (Vulcan), are o cădere brută de 50 m, un debit al turbinei cuprins între 40 şi 100
l/sec. şi o turaţie de 1020
rot/min. Toate acestea asigură un randament minim de 80% al acestui MCH care degajează o putere de 34 KW. “Practic, cu energia pe care o producem în această microhidrocentrală asigurăm întregul consum al staţiilor de tratare de la Jieţ şi Dănuţoni”, precizează Costel Avram. Funcţionarea celor trei unităţi de producţie energetică din cadrul SC Apa Serv asigură, în acest moment, independenţa energetică a firmei, fapt care are consecinţe pozitive în echilibrarea balanţei economice a acesteia, permiţând efectuarea unor noi investiţii proprii.

De altfel, aşa cum arată directorul general al societăţii, inclusiv investiţia în realizarea acestui MHC, în valoare de 443.000 de lei, a fost finanţată din veniturile obţinute din exploatarea celorlalate două. “Practic, punem apa la muncă astfel încât să putem obţine venituri nu doar din distribuţia acesteia şi vânzarea către populaţie şi agenţii economici, ci şi producând energie verde”, spune, cu mulţumirea lucrului bine făcut, Costel Avram.

Mai mult, artizanii acestei activităţi din cadrul Apa Serv, inginerii Florin Donisă şi Florin Ciucur spun că punerea în funcţiune şi exploatarea MHC-urilor pot deveni o importantă sursă de venit pentru Apa Serv, motiv pentru care investiţiile în această direcţie vor continua. “Sigur, potrivit legislaţiei în domeniul energetic, Apa Serv este în acest moment un jucător prezent pe piaţa producătorilor de energie, dar nu şi pe cea a distribuitorilor. Asta înseamnă că vindem energia produsă în MHC-urile noastre, prin introducerea în Sistemul Energetic Naţional, la un preţ şi apoi trebuie să cumpărărm energia necesară consumului propriu al firmei de la un alt distribuitor, noi neavând şi această calitate. Dar chiar şi aşa, una peste alta, producem mai mult decât consumăm şi acest lucru ne ajută să echilibrăm balanţa economico-financiară a societăţii”, mai arată directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: