Prima pagină > EXCLUSIV TV > Avram Iancu, sportivul din Petroşani care şi-a dorit să devină singurul român care a trecut înot Canalul Mânecii, a eşuat pentru a doua oară

Avram Iancu, sportivul din Petroşani care şi-a dorit să devină singurul român care a trecut înot Canalul Mânecii, a eşuat pentru a doua oară

imageResizeSportivul român Avram Iancu a eşuat, vineri, în încercarea sa de a traversa înot Canalul Mânecii, valurile mari şi o stare de sănătate care s-a degradat rapid după aproape 11 ore de înot continuu, impunând ca bibliotecarul din Petroşani să încheie cursa la jumătatea distanţei de malul francez.

Potrivit publicaţiei româneşti “Anunţul de UK”, care a transmis în sistem ‘live text’ evoluţia sportivului de 38 de ani, Avram Iancu a avut un parcurs bun în primele zece ore de înot. În cea de-a 11-a oră însă lucrurile s-au precipitat, înotătorul având nevoie de mai multe pauze în care a acuzat stări de vomă. El a fost nevoit să abandoneze cursa după 10 ore şi 43 de minute de la primul contact cu apa rece a Canalului Mânecii. “Avram a început bine traversarea, iar vremea părea să-i fie favorabilă. Apa foarte rece, dar şi valurile, care au
devenit din ce în ce mai mari, au răsturnat însă toate pronosticurile. După mai multe pauze în care a vomitat,
neînfricatul înotător român, venit tocmai de la Petroşani ca să cucerească Canalul Mânecii, a fost nevoit să abandoneze lupta cu valurile şi curenţii marini”, a consemnat Eugen Popa, redactor la ziarul Anunţul de UK, pe site-ul publicaţiei citate.

Este pentru a doua oară, în acest an, când înotătorul Avram Iancu şi-a încercat puterile cu apele reci ale Canalului
Mânecii, în tentativa sa de a deveni primul român care străbate înot distanţa dintre malurile englez şi francez ale acestuia. La începutul lunii august, Iancu a fost nevoit să abandoneze cursa spre malul francez din cauza unei marei foarte puternice şi a valurilor foarte mari care l-au îndepărtat foarte mult de traseul optim pe care ar fi putut ajunge pe malul francez, românul aflându-se atunci la circa 15 kilometri de final.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din şase înotători, pregătiţi după toate regulile vieţii sportive, doar unul reuşeşte să câștige această confruntare cu natura.

Înainte de a pleca în a doua cursă, Avram Iancu declara că, dacă nu va reuşi nici de data aceasta, va abandona definitiv acest proiect temerar.

Sorin BLADA / Agerpres

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: