Prima pagină > EXCLUSIV TV > Noul an universitar a început, la Petroşani, sub semnul speranţelor şi al optimismului

Noul an universitar a început, la Petroşani, sub semnul speranţelor şi al optimismului

DSC_0091_01După o vară cu emoţia că puţinii absolvenţi de bacalaureat din acest an nu-şi vor îndrepta atenţia şi spre facultăţile Universităţii din Petroşani, noul an universitar a debutat la Petroşani cu speranţe şi cu optimism. La aceste sentimente au contribuit, fără îndoială, şi personalităţile care au ţinut să fie prezente la acest eveniment, girând astfel importanţa şcolii academice din Valea Jiului.

Nu întâmplător, evenimentul a fost onorat la cel mai înalt nivel, de ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. Acesta a dat asigurări că însăşi prezenţa sa la deschiderea anului universitar de la Universitatea din Petroşani este, dincolo de simbolistica sa, un mesaj că această instituţie trebuie să aibă şi va avea un viitor sigur în dezvoltarea învăţământului superior românesc. În acest sens, crede ministrul, nu doar tradiţia de 150 de ani a şcolii româneşti de inginerie, ci şi perpectivele de relansare a domeniului minier şi energetic pe care România le are în vedere, sunt tot atâtea garanţii că Universitatea din Petroşani va avea un viitor. El a încurajat mediul academic de la Petroşani să-şi consolideze relaţiile de parteneriat cu Complexele Energetice din Hunedoara şi Gorj, dar şi cu Insemex şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, astfel încât studenţii care vor fi formaţi în anii următori la Petroşani să constituie principala rezervă de specialişti pentru aceste domenii de activitate.

La deschiderea anului universitar de la Petroşani a participat şi directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu. Acesta s-a declarat optimist în ceea ce priveşte perspectivele CEH, dorindu-şi ca optimismul său să fie unul molipsitor şi pentru mediul academic de la Petroşani.
Dincolo de speranţe, Universitatea din Petroşani are de partea sa şi alte argumente care-i confirmă nu doar prestigiul, ci şi calitatea. Este poate suficient să spunem aici că, printre personalităţile invitate la deschiderea anului universitar, se numără şi oameni importanţi pe al căror CV stă, la loc de cinste, calitatea de absolvent al acestei universităţi. Este vorba, spre exemplu, de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, despre primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile sau despre directorul general al Insemex, Artur Găman. Iar lista poate continua şi ceea ce e şi mai important, rămâne deschisă.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: