Prima pagină > EXCLUSIV TV > Observatorul Pieţei Muncii lansat oficial în Valea Jiului, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană

Observatorul Pieţei Muncii lansat oficial în Valea Jiului, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană

SAMSUNG CAMERA PICTURESReprezentanţi ai partenerilor implicaţi în derularea unui proiect menit să găsească noi soluţii pentru punerea în mişcare a pieţei muncii din 10 judeţe ale României au participat, în perioada 1-3 octombrie 2014, la Hotel Rusu din masivul Parâng, la conferinţa de lansare a proiectului “Observatorul Pieţei Muncii” (OPM). Proiectul este realizat în cadrul Programului european POSDRU, fiind finanţat de Fondul Social European. Potrivit directorului executiv al AJOFM Hunedoara (instituţie care este titularul solicitant al acestui proiect), Rodica Mariana Peter, “Observatorul Pieţei Muncii” are ca parteneri alte 9 instituţii similare din zona de Centru şi de Vest a României, respectiv AFOFM Alba, AJOFM Sibiu, AJOFM Harghita, AJOFM Covasna, AJOFM Mureş, AJOFM Braşov, AJOFM Caraş-Severin şi AJOFM Timiş, dar şi Asociaţia L&C Consulting, în calitate de partener privat.

Potrivit managerului de proiect Mihaela Boian, odată cu implementarea acestui proiect, care are ca termen luna iulie a anului 2015, cele 10 agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă vor putea avea la dispoziţie un instrument util şi modern de monitorizare, analiză şi prognoză a schimbărilor de pe piaţa muncii. “În fapt este vorba despre elaborarea unei platforme electronice online, care va gestiona informaţii culese de pe întregul lanţ al pieţei muncii, de la instituţiile de învăţământ şi până la nevoile agenţilor economici, astfel încât analiza acestor informaţii să furnizeze o soluţie viabilă de anticipare a nevoilor de formare profesională”, explică Mihaela Boian.

Practic, prin intermediul acestei platforme informatizate, atât şomerii, cât şi investitorii care caută forţă de muncă calificată în domeniul lor de interes, precum şi agenţiile şi firmele care se ocupă cu formarea profesională şi plasarea forţei de muncă, vor putea interacţiona în aşa fel încât accesul pe piaţa muncii să fie îmbunătăţit şi, în acelaşi timp, cerea şi oferta de locuri de muncă să poată fi anticipate pe termen mediu şi lung.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Rodica Peter este de părere că, prin implemenmtarea acestui proiect, odată cu accesul la bazele de date interconectate ale celor 10 judeţe partenere, va creşte numărul persoanelor care-şi vor găsi un loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale. De altfel, proiectul generează, încă din faza de implementare, un număr de 100 de locuri de muncă pentru persoanele angajate în cadrul celor 10 servicii publice de ocupare a forţei de muncă. Acestea vor lucra la realizarea şi, mai apoi, facilitarea publicului la accesul şi utilizarea plaformei informatice integrate de interogare a bazelor de date privind piaţa muncii din cele 10 judeţe partenere.

Proiectul “Observatorul Pieţei Muncii” a fost lansat oficial la finalul conferinţei de lucru de la Petroşani, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte Rodica Peter – director executiv al AJOFM Hunedoara, Mihaela Boian – manager de proiect, Cristian Neamţu – reprezentant al partererului privat L&C Consulting din Hunedoara şi Felicia Gabriela Portase – expert în comunicare.

Tiberiu VINŢAN

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 8 Octombrie 2014 la 10:04 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: