Prima pagină > EXCLUSIV TV > Respectul pentru dascăli a devenit, la Petroşani, o obligaţie de suflet a reprezentanţilor comunităţii asumată şi cu ocazia “Zilei Educatorului”

Respectul pentru dascăli a devenit, la Petroşani, o obligaţie de suflet a reprezentanţilor comunităţii asumată şi cu ocazia “Zilei Educatorului”

Nu este nici un dubiu că, la Petroşani, administraţia locală condusă de Tiberiu Iacob Ridzi caută să răspundă tuturor categoriilor sociale şi profesionale, cu aceeaşi responsabilitate. Atunci însă când este vorba despre dascăli, primarul Tiberiu Iacob Ridzi recunoaşte că este ceva mai atent. “Nu doar o dată mi s-a reproşat că acord mai multă atenţie dascălilor decât altor categorii profesionale din municipiul nostru. Trebuie să recunosc că, deşi caut să fiu acel factor de echilibru necesar pentru dezvoltarea comunităţii noastre, consider că oamenii care profesează în învăţământ, fie ei educatori de grădiniţă, învăţători, profesori de gimnaziu sau liceu, ori profesori universitari, sunt o categorie profesională mai aparte. Pentru că, să recunoaştem, până la urmă nici un om nu poate deveni un bun profesionist, indiferent de meseria pe care o practică, până când nu trece prin etapele educaţiei”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, dorind să explice, în acest fel de ce, la Petroşani, “Ziua Educatorului” a devenit, de câţiva ani, un eveniment a cărui organizare a fost asumată de autorităţile administraţiei publice locale.

Şi anul acesta, câteva sute de dascăli au răspuns invitaţiei lansate de Primăria şi Consiliul local al municipiului Petroşani şi au participat la un bal organizat în cinstea lor la Cabana Rusu. Alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, au ţinut să-i felicite pe dascăli, de ziua lor, şi câţiva dintre membrii Consiliului local al municipiului Petroşani, dar şi inspectorul general adjunct al ISJ Hunedoara, prof. Lavinia Ilina şi prefectul judeţului Hunedoara, ing. Sorin Adrian Vasilescu.
Preţ de câteva ore, în elegantul cadru natural al munţilor Parâng, completat de frumoasă sală de bal a Cabanei Rusu, dascălii au lepădat morga serioasă a omului de la catedră şi au dat tonul unei distracţii pe cinste. Cineva spunea chiar că, dacă elevii i-ar vedea pe profesorii lor cum ştiu să se distreze, atunci în mod categoric ar ridica pe o treraptă superioară ştacheta încrederii şi admiraţiei pe care au pentru aceştia.

Dincolo de distracţie, la balul organizat de autorităţile locale în cinstea “Zilei Educatorului”, atenţia a fost polarizată spre un eveniment emoţionant, în care primarul Tiberiu Iacob Ridzi a dorit să exprime atenţia şi mulţumirile comunităţii locale din Petroşani faţă de acei dascăli pentru care anul 2014 a adus şi o binemeritată tihnă, odată cu ieşirea la pensie. Nu mai puţin de 20 de dascăli, oameni al căror nume a fost rostit zeci de ani cu respect şi admiraţie, au fost distinşi, cu acest prilej, de către reprezentanţii autortităţilor locale de la Petroşani cu o plachetă de onoare şi cu un bineneritat premiu financiar. “Dascălii pe care i-am premiat sunt oameni care au făcut servicii incomensurabile pentru comunitatea noastră, servicii pe care nu le putem cuantifica dar care se regăsesc în toate valorile profesionale şi morale pe care şcoala din Petroşani
le-a format de-a lungul anilor, sub îndrumarea unor oameni admirabili, cărora nu putem să le mulţumim îndeajuns pentru ceea ce au făcut în toţi anii în care au stat la catedră”, apreciază primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Aproape fiecare unitate de învăţământ din Petroşani a avut, anul acesta, un reprezentant în galeria oamenilor scoşi “la careu” în faţa colegilor, pentru a primi cuvenitele aplauze şi buchete de flori la momentul încetării activităţii lor profesionale. Aceştia sunt Marieana Lungu, Olivia Matula şi Maria Olvedi (de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Petroşani); Marilena Avrămoiu, Rodica Lascău, Aurelia Matei, Angela Perin şi Eugen Bencău (de la Şcoala Gimnazială “I.G. Duca”); Ana Jula, Maria Piscureanu şi Gheorghe Botea (de la Colegiul Economic “Hermes”; Aurelia Nedov şi Viorica Oprea (de la Şcoala Gimnazială nr. 7); Mariana Faltinski şi Eva Szabo (de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”); Rodica Tania Ivan (de la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva”); Angela Băluţă, Lidia Iancu, Elena Teacă şi Cristea Vîrtej (de la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”).

Într-un mod firesc pentru o reuniune a unei bune părţi din elita comunităţii locale a municipiului Petroşani, balul de “Ziua Educatorului” s-a constituit şi în acest an într-un eveniment de succes al administraţiei locale de la Petroşani.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: