Prima pagină > EXCLUSIV TV > Seniorii comunităţii din Petroşani au primit, din nou, onorul autorităţilor locale

Seniorii comunităţii din Petroşani au primit, din nou, onorul autorităţilor locale

Aşa cum frumos remarca jurnalistul Felicia Portase, în viaţa comunităţii locale din Petroşani există un onorabil moment organizat periodic de Primăria şi Consiliul local, în care deşi scenariul pare a fi unul tras la indigo, de fiecară dată personajele principale sunt altele. Acest moment este cel pe care, în mod constant, autorităţile locale de la Petroşani îl dedică seniorilor comunităţii, acelor oameni care au reuşit să ducă valorile familiei, ale căsniciei, dincolo de bariera “nunţii de aur”.

La fel s-a întâmplat şi zilele trecute, când un astfel de eveniment a marcat la Petroşani “Ziua Internaţională a Vârstnicilor”. Pentru primarul Tiberiu Iacob Ridzi, performanţa acestor familii este un exemplu demn de a fi urmat de toţi ceilalţi. “Am convingerea că lucrurile cele mai importante din viaţa unui om sunt familia şi credinţa. Uitându-mă la dumneavoastră, văd de fiecare dată un model pentru noi toţi. Un model de viaţă, un model de convieţuire în familie şi un model de credinţă. Pentru toate aceste valori pe care aţi demonstrat, în vremuri mult mai grele decât cele pe care le trăim astăzi, că aţi ştiut să le apreciaţi şi să le respectaţi, dar şi pentru munca dumneavoastră care se regăseşte în evoluţia comunităţii noastre locale, vreau să vă mulţumesc”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi celor prezenţi la ceremonia de premiere a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

În galeria performerilor în viaţa de familie şi-au înscris de data aceasta numele familiile: Ioan şi Maria Bît, Petru şi Ilina Drăgotesc, Gheorghe şi Ileana Dronca, Marcu şi Marina Fănic, Eugen şi Mărioara Geiger, Alin şi Elvira Ilie, Traian şi Teodorina Jurca, Francisc şi Elena Kuron, Eugen şi Gabriela-Richeta Niţă, Ludovic şi Edit Paczier, Valeriu-Constantin şi Maria Peşcan, Vasile şi Irma Pop, Dumitru şi Elena Pricopi, Nicolae şi Emma Szabo, Constantin şi Maria Ţibuliac. Dincolo de cuvenitele urări pe care le primesc de obicei într-un astfel de moment de care nu oricine are şansa de a se bucura, performerii celor mai longevive căsnicii din Petroşani au fost şi de data aceasta premiaţi de către autorităţile locale de la Petroşani, care le-au oferit diplome de excelenţă, buchete de flori şi un binemeritat dar la nunta de aur. În plus, talentaţii dansatori ai Ansamblului artistic “Parîngul” din Petroşani, coordonat de maestrul Nicolae Nicoară au oferit celor prezenţi la acest eveniment nu doar un frumos program artistic, ci au reuşit şi să-i provoace pe venerabilii “nuntaşi” la o horă. O horă care a mai demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că vârsta nu este o piedică în calea bunei dispoziţii.

Curiozitatea reportericească ne-a împins să-i “interogăm” atent pe distinşii “miri”, în speranţa că vom afla, spre a vă putea împărtăşi şi dumneavoastră, cititorilor noştri, care este secretul succesului în viaţa unei familii cu 50 de ani de căsnicie în spate. Aşa am aflat însă că, în cursul vieţii de familie, nu există nici o “reţetă” a succesului şi nici o cheie specială care care să deschisă vreo uşă secretă. Totul curge firesc, cu înţelepciune, cu dragoste, cu bună înţelegere, cu pasiune, cu sănătate şi cu voia lui Dumnezeu.

Iar de toate acestea se pare că, la Petroşani, în ciuda vremurilor grele prin care au trecut, se bucură astăzi, spre cinstea lor, foarte mulţi oameni, demni de admiraţia noastră.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: