Prima pagină > EXCLUSIV TV > 65 de ani de învăţământ universitar în Valea Jiului

65 de ani de învăţământ universitar în Valea Jiului

10670060_682867091810339_4858649094202780439_nEdiţia din acest an a simpozionului SIMPRO organizat de Universitatea din Petroşani, sub egida Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi al Asociaţiei Inginerilor din România, a coincis cu aniversarea a 65 de ani de învăţământ universitar din Valea Jiului.

Acesta este poate şi motivul pentru care, anul acesta, eforturilor Universităţii din Petroşani şi INCD Insemex Petroşani de a organiza sub cele mai bune auspicii simpozionul SIMPRO s-au raliat primăriile din Petroşani, Vulcan şi Petrila, Consiliul Judeţean Hunedoara, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, Roşia Montană Gold Corporation, Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti şi alte firme private de prestigiu din ţara noastră. În cadrul dezbaterilor ştiinţifice au fost supuse atenţiei specialiştilor câteva zeci de lucrări de specialitate, atât în domeniul industriei miniere cât şi în alte domenii de cercetare ştiinţifică.

În ceea ce priveşte partea festivă a evenimentului, aceasta a fost onorată de prezenţa mai multor personalităţi ale vieţii publice din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara, oameni care, în bună parte, şi-au desăvârşit pregătirea academică în cadrul acestei universităţi de tradiţie din România. Spre exemplu, primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, îşi aminteşte cu plăcere de faptul că “anul acesta se împlinesc 65 de ani de activitate universitară neîntreruptă la Petroşani și 150 de ani de învăţământ superior minier din România. Universitaria SIMPRO – este unul dintre cele mai prestigioase evenimente ştiinţifice şi de cercetare care se derulează în mod tradiţional în sfera academică din România. Am participat pe vremea studenţiei la acest simpozion care este practic cartea de vizită a muncii de cercetare de la Universitatea din Petroşani. Sper din suflet ca lucrările ştiinţifice ale domnilor profesori şi ai colaboratorilor lor, să-şi găsească sprijinul financiar pentru putea fi aplicate în domeniile de vârf ale economiei româneşti şi internaţionale.”

La rândul său, primarul municipiului Petroşani, dr.ing. Tiberiu Iacob Ridzi a arătat, într-o declaraţie publică că “am fost prezent la momentul festiv al aniversării unui secol şi jumătate de învăţământ superior dedicat mineritului în România şi 65 de ani de activitate academică la Petroşani. Un moment memorabil care mi-a facilitat reîntâlnirea cu reprezentanţii Universităţii noastre, oameni remarcabili dedicaţi în totalitate promovării unui învăţământ superior de calitate. Felicit încă o dată conducerea Universităţii din Petroşani pentru toate realizările de până acum şi doresc succes tuturor celor implicaţi în susţinerea acestei activităţi academice tradiţională pentru tot ceea ce înseamnă învăţământ superior în România.”

Ne-am fi dorit să putem relata mai multe despre aceste important eveniment din viaţa comunităţii locale din Valea Jiului, însă organizatorii evenimentului au omis lansarea unei invitaţii de participare şi pentru grupul nostru de presă, motiv pentru care nu am putut fi prezenţi la ceremonii şi la dezbaterile din cadrul simpozionului. Chiar şi aşa, cu argumentul forte al faptului că mai bine de două treimi din colectivul Exclusiv Media Group şi o bună parte din colaboratorii noştri sunt oameni formaţi la Universitatea din Petroşani, ne alăturăm celor care transmit, la ceas aniversar, acestei instituţii academice de prestigiu, un sincer şi călduros “La mulţi ani”.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: