Prima pagină > EXCLUSIV TV > Drumul spre Pasul Vîlcan, o mostră din “România lucrului bine făcut” care ne face să fim “mândri că suntem români”, a fost inaugurat oficial de autorităţi

Drumul spre Pasul Vîlcan, o mostră din “România lucrului bine făcut” care ne face să fim “mândri că suntem români”, a fost inaugurat oficial de autorităţi

DSC09285Acolo unde orgoliile politice sunt lăsate la o parte şi oamenii care trebuie să se ocupe de administraţie şi de perspectivele de dezvoltare ale unei comunităţi, cu sprijinul banilor europeni, se pot face lucruri bune. Un exemplu edificator în acest sens este drumul judeţean 664 care leagă centrul municipiului Vulcan de viitoare staţiune turistică Pasul Vîlcan.

În urmă cu mai bine de un an, la insistenţele primarului Gheorghe Ile, preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara Mircea Ioan Moloţ a dat “undă verde” proiectului prin care o porţiune de drum de 3,7 km din DJ 664 urma să fie modernizată graţie unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara, finanţat în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională. Nu mai puţin de 12.063.160,17 lei au fost necesari pentru a face un drum de calitatea I pe ruta străvechiului drum al poştalioanelor care lega odată Transilvania de Ţara Românească. Din această sumă, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) a reprezentat 8.434.296,83 lei. Diferenţa de bani pentru execuţia lucrărilor a fost acoperită din contribuţia Guvernului (1.121.322,69 lei) şi din cea a Consiliului judeţean Hunedoara 195.012,65 lei).

La finele săptămânii trecute, odată cu finalizarea termenului de execuţie al lucrărilor, prevăzut în acest proiect, reprezentanţii autoritlor locale şi judeţene au ţinut să taie panglica tricoloră, moment care marchează oficial darea în funcţiune a acestui nou obiectiv de infrastructură rutieră din Valea Jiului. Pentru că evenimentul coincide (absolut întâmplător !) cu campania electorală, evident că marii competitori politici (PNL şi PSD) şi-au dorit să-şi revendice cât mai mult din capitalul de imagine generat de acest nou succes investiţional finalizat la Vulcan.

Aşa se face că preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ )care este şi un important membru al staffului electoral al candidatului ACL Klaus Johannis) a ţinut să precizeze că “meritul pentru realizarea acestui obiectiv este unul care aparţine exclusiv Consiliului juudeţean Hunedoara”, precizând totodată că “acest drum este încă o dovadă din România lucrului bine făcut”. La rândul său, nici Gheorghe Ile (unul dintre cei mai apreciaţi lideri locali ai PSD) nu e mai prejos şi apreciază că investiţia de la Pasul Vîlcan este una care ne determină să fim , o dată în plus, “mândri că suntem români”.

Dincolo de elegantul duel politic, Mircea Ioan Moloţ şi Gheorghe Ile recunosc, la unison, că această investiţie este una cu “bătaie lungă” atât pentru vulcăneni, cât şi pentru judeţul Hunedoara. “Sunt convins că, în timp, acest drum pe care noi îl inaugurăm în mod oficial astăzi, va genera foarte multe locuri de muncă, odată cu dezvoltarea turismului în viitoarea staţiune turistică Pasul Vîlcan”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

“Această investiţie încheie încă o etapă din strategia de dezvoltare turistică a zonei montane Pasul Vîlcan. Vom parcurge în mod firesc toate etapele de modernizare a viitoarei noastre staţiuni turistice. Drumul de Pasul Vîlcan este drum judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Moloţ şi-a ţinut promisiunea făcută nouă, vulcănenilor, că va realiza acest drum. Consiliul Judeţean l-a modernizat, iar Primăria Municipiului Vulcan se va ocupa de întreţinerea acestuia”, a declarat, la rândul său, primarul Gheorghe Ile.

Unul dintre cei mai importanţi investitori privaţi din turismul montan al Văii Jiului, Emil Părău, apreciază că acest drum constituie o etapă importantă în dezvoltarea turismului în staţuiunea vulcăneană, dar crede că succesul său deplin va fi realizat atunci când întreaga şosea transalpină va fi asfaltată, iar vechiul drum, cunoscut drept al romanilor, al lui Mihai Viterazu sau al poştalioanelor va fi redat circulaţiei rutiere moderne până dincolo de munţi, la Schela (în judeţul Gorj).

Până atunci, în sarcina comună a autorităţilor locale şi judeţene rămâne de rezolvat încă porţiunea de drum de la sensul giratoriu din zona Dincă-Vulcan şi până la staţia de plecare a telegondolei, drum care nu a putut fi prins în proiectul executat pe fonduri europene şi care se află într-o stare avansată de degradare. Şi în ceea ce priveşte perspectiva modernizării acestei porţiuni din DJ 664, primarul Ile e optimist, mai ales că are promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, că problema va fi rezolvată. În cursul anului viitor.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: