Prima pagină > EXCLUSIV TV > Halcrow România şi Apa Serv Valea Jiului, un parteneriat care aduce încă 90 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare în Valea Jiului

Halcrow România şi Apa Serv Valea Jiului, un parteneriat care aduce încă 90 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare în Valea Jiului

SAMSUNG CAMERA PICTURESSăptămâna trecută la Petroşani, echipele de specialişti ale operatorului regional de apă şi canalizare din Valea Jiului şi cei ai firmei de consultanţă Halcrow România au început analiza şi studiile în baza cărora vor fi întocmite toate documentaţiile tehnice şi juridice necesare pentru implementarea etapei a II-a a proiectului privind reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din Valea Jiului, un proiect pentru care Uniunea Europeană va aloca aproape 90 de milioane de euro. Primii bani alocaţi deja, respectiv 10,2 milioane lei (fără TVA)
reprezintă chiar valoarea contractului de asistenţă tehnică asigurată de Halcrow România.

Încă de la debutul acestui nou megaproiect al Apa Serv Valea Jiului, lucrurile se dovedesc a merge foarte bine. Directorul general Costel Avram este foarte mulţuimit de faptul că Apa Serv beneficiază de suportul unui consultant de talia şi calitatea firmei Halcrow România, subsidiara concernului american CH2M Hill, o multinaţională a cărei activitate de management al unor proicte de anvergură s-a transformat în tot atâtea poveşti de succes ale business-ului mondial. Pentru demararea proiectului din Valea Jiului, echipa Halcrow l-a desemnat drept director de proiect pe Şerban Ţigănescu (venit special de la sediul central din Londra al Halcrow Group Limited pentru a coordona acest proiect). Acesta va fi asistat în acest proiect de alţi doi specialişti, Dan Tarara – manager adjunct de proiect respectiv de Mihai Iuga – manager de proiect.

„Împreună cu echipa noastră de specialişti, astăzi suntem aici alături de oamenii şi specialiştii de la firma Halcrow România pentru lansarea aplicaţiei pentru faza a II-a a proiectului. Este vorba de partea ce ţine de asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, regiunea Valea Jiului, în perioada 2014-2020. Această firmă a câştigat asistenţa tehnică a proiectului şi tot dumnealor trebuie să facă acum studiul de fezabilitate şi caietele de sarcini pentru viitoarea lucrare, mai bine spus pentru viitorul contract de 89 de milioane de euro cu TVA, care s-a lansat aici, la noi, la Apa Serv. Dacă prima fază a proiectului s-a finalizat înainte de termen în proporţie de 99%, sperăm că şi cu partea a II-a a proiectului, cu ajutorul specialiştilor de la Halcrow România să ducem la bun sfârşit ce ne-am propus astfel încât Apa Serv Valea Jiului să mai bifeze finalizarea a încă unui proiect realizat cu mulţi bani europeni şi implementat în localităţile din Valea Jiului”, a declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, în cadrul conferinţei de presă prilejuită de lansarea proiectului.

Potrivit estimărilor din primele date tehnice care au stat la baza demarării acestui proiect, Apa Serv intenţionează să atragă 72 de milioane de euro + TVA în cadrul noului Program european POS Mediu 2014 -2020. Potrivit directorului general Costel Avram, banii vor fi utilizaţi pentru modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare existente în toate localităţile din Valea Jiului, pentru reabilitarea magistralei Valea de Peşti – Petroşani şi a altor staţii de captare şi tratare a apei dar şi de epurare a eplor uzate etc. O atenţie mai mare va fi acordată, în cadrul acestui proiect, localităţilor Lupeni şi Uricani, care nu au fost cuprinse în prima etapă a programului de extindere şi modernizare a reţelelor, municipalităţile din cele două oraşe nefiind, la data demarării proiectului respectiv, membre ale ADI Apa Valea Jiului.

Costel Avram este convins că, în următoarele luni, echipa de consultanţă managerială de la Halcrow România va finaliza nu doar studiile de fezabilitate în baza cărora vor fi lansare solicitările de finanţare, ci şi documentaţiile aferente organizării licitaţiilor pentru lucrările ce urmează a fi realizate în cadrul acestui proiect. “Îmi doresc ca, deja din primăvara anului viitor, să avem finalizate şi procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, astfel încât să ne putem apuca efectiv de acestea”, apreciază Avram. Proiectul privind reabilitarea, modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Valea Jiului, etapa a II-a, are ca termen de execuţie 58 de luni de la data demarării.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: