Prima pagină > EXCLUSIV TV > “Grupul de prieteni” – oameni pentru care a face un bine e un mod de viaţă

“Grupul de prieteni” – oameni pentru care a face un bine e un mod de viaţă

10670080_939047379458702_6949431077545249054_nValea Jiului, o zonă în care problemele sociale sunt o prezenţă constantă a vieţii de zi cu zi există, din fericire, şi oameni pentru care a face bine celorlalţi a devenit un mod de viaţă.

Îşi spun simplu: grupul de prieteni. Cu toate că fiecare dintre ei are o personalitate aparte şi o carte de vizită care-i plasează în rândul oamenilor valoroşi ai acestei zone. Chiar dacă au în buzunar şi “carnetul de partid”, viaţa politică nu este scopul pentru care înţeleg să facă un bine celor necăjiţi, celor care au nevoie de un pic de atenţie şi de ceva mai mult sprijin.

În grupul de prieteni nu există nici ierahii şi nici alte reguli decât cele pe care le incumbă dorinţa de a face bine. De-a lungul anului pe care ne pregătim să-l încheiem peste doar câteva luni, grupul de prieteni a reuşit, cu răbdare, cu pasiune şi cu modestie, capacitând atenţia şi sprijinul oamenilor importanţi şi oamenilor simpli din comunitatea Văii Jiului, să “rezolve” câteva cazuri sociale deosebite. Ultima ispravă a grupului de prieteni are drept “grup ţintă” persoanele cu dizabilităţi de la Centrul special de Asistenţă Socială din Petrila.

“Cei mai mulţi oameni ajută pe cei nevoiaşi nu pentru că au prea mult, ci pentru că nu au uitat ce înseamnă să nu ai…. În spiritul acesta facem un apel în numele celor care au nevoie de ajutorul nostru pentru sănătatea lor, respectiv Centrul de Asistenţă Socială a Persoanelor cu dizabilităţi Petrila, să adunăm, atât cât putem, detergenţi de toate categoriile – de bucătărie, de igienă corporală, de rufe etc. – pentru a completa necesarul…
Doritorii pot dona produsele la Magazinul Kesler Petroşani (în zona Spitalului de Urgenţă), sau într-o altă locaţie, pe care o putem stabili, dacă ne contactaţi la telefon 0722710892. Mulţumim din suflet!”, spune Mariana POPA COSTAŞ.

Grupul de prieteni s-a format în timp, la îndemnul doamnei Mariana Popa Costaş, un om care prin puterea exemplului, a reuşit să redea multora speranţa că, în vremurile prezente, mânate de orgolii şi interese, mai există “oameni de bine”. Eforturilor sale de a face bine celor din jur i s-au alăturat, mai apoi, şi alţi oameni de bine: Violeta Burlec, Ileana Firţulescu, Octavian Popescu-Fuchs, Costel Postolache, Radu Sorin, Victor Bădârcă, Nicolae Florin, Mihai Ermoiu, Graţiela Dumitru, Angela Popa şi alţii.

Iar lista rămâne deschisă, pentru că încă mai sunt multe probleme sociale în care grupul de prieteni vrea şi speră să-şi poată face simţită prezenţa. Cu folos.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: