Prima pagină > EXCLUSIV TV > Costel Avram: “În Valea Jiului, noi, liberalii trebuie să facem Unirea şi o vom face !”

Costel Avram: “În Valea Jiului, noi, liberalii trebuie să facem Unirea şi o vom face !”

SAMSUNG CAMERA PICTURESPentru liderii Alianţei Creştin Liberale din Valea Jiului, duminică a fost ora unui prim bilanţ al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Prilej tocmai bun pentru ca Avram, Balint & comp. să vină în faţa reprezentanţilor presei cu informaţii de ultimă oră, după cum urmează:

Avram l-a readus pe Constantin Brânduşe în PNL

După încheierea perioadei de “transferuri politice”, chiar dacă PNL nu a agreat prevederile OG 55/2014, în Hunedoara este marele câştigător al achiziţiilor în partid. Vicepreşedintele PNL Hunedoara Tiberiu Balint spune că bilanţul acestor mutări politice întăreşte echipa PNL din judeţ, nu atât numeric, cât mai ales din prisma calităţii oamenilor care au ales să reprezinte, în următorii ani, la nivelul administraţiilor locale şi judeţene, PNL.

În Valea Jiului, chiar dacă scorul “transferurilor politice” arată că au plecat 4 consilieri PNL plus un primar şi au venit doar 2 consilieri, PNL şi-a cîştigat, în toate consiliile locale titlul de principală forţă de Opoziţie (odată cu finalizarea, la 3 octombrie, a procedurii juridice de absorbţie a PDL), ba chiar să devină principala forţă politică din Consiliul local al oraşului Aninoasa.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDincolo de acest aspect, PNL a reuşit, graţie lui Costel Avram, să facă o mutare politică de mare maestru la Lupeni, în plin fief al PSD din Valea Jiului. Astfel, începând de astăzi, cunoscutul om de afaceri şi apreciatul om politic lupenean Constantin Brânduşe este din nou membru al PNL.
“Am putea spune că astăzi consemnăm întoarcerea fiului rătăcitor, prin revenirea domnului Brânduşe, un adevărat om de dreapta, în PNL. Sunt convins că, împreună cu Costel Brânduşe şi echipa sa numeroasă, dar şi cu cetăţenii din municipiul Lupeni care au demonstrat în alegerile anterioare că-l apreciază, vom reuşi să câştigăm următoarele alegeri locale din municipiul Lupeni şi să întărim PNL în toată Valea Jiului”, a declarat Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului.

La rândul său, Brânduşe apreciază că revenirea sa în PNL este un act de normalitate. “Aş putea spune că nu am plecat niciodată din PNL. Am fost şi sunt un om de dreapta. Chiar şi atunci când liderii de la centru au optat pentru acea monstruoasă coaliţie a USL, eu am spus că este o mare greşeală. Nu am fost ascultat şi m-am retras, pentru că o alianţă cu familia Resmeriţă ar fi însemnat, pentru mine, să comit un act de trădare. Am acceptat acum invitaţia domnului Avram, însoţită de cele ale colegilor de la Uricani (dl. Zaharia) şi de la Vulcan (d-na Alina Cârstoiu) pentru că am convingerea că şi la Lupeni, dar şi peste tot în Valea Jiului, suntem în măsură ca, sub stindardul PNL, să demonstrăm ce înseamnă puterea lucrului bine făcut”,a declarat Constantin Brânduşe.

Chiar dacă revenirea lui Brânduşe în PNL a generat demisia a doi consilieri locali ai acestui partid (domnii Mesaroş şi Purcaru), evenimentul este catalogat de liderii PNL din judeţul Hunedoara drept o “retragere a ofiţerilor sub acoperire ai PSD din PNL Lupeni”. În plus, PNL nu pierde nici un loc în Consiliul local de la Lupeni, pentru că actualul lider al PNL Lupeni, Ştefan Păşcuţ urmează să ocupe locul rămas liber după decesul lui Remus Malacia, în timp ce Constantin Brânduşe a reuşit deja să-l convingă pe Tănase Perţa să vină alături de el în noul PNL Lupeni. Tot ca urmare a negocierilor duse de Constantin Brânduşe, membrii organizaţiilor Forţei Civice din întreaga Vale a Jiului au semnat, de azi, adeziunea la PNL.

Adi David aduce bani pentru reabilitarea drumului pentru Aninoasa

Proaspăt membru “de facto” al echipei PNL, consilierul judeţean Adrian David îşi doreşte, la rândul său, să confirme decizia politică pe care a luat-o, demonstrând că liberalii pot face şi la Aninoasa dovada “României lucrului bine făcut”. Astrfel, Adrian David a anunţat că va solicita Consiliului judeţean Hunedoara, în şedinţa de marţi, 21 octombrie, în care se dezbate printre altele, o nouă rectificare bugetară, alocarea sumei de bani necesară pentru reabilitarea drumului judeţean Iscroni-Aninoasa. Iar demersul activului consilier judeţean din Valea Jiului este susţinut deja şi de către vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Noua opţiune politică a lui Tiberiu Iacob Ridzi – o dezamăgire pentru PNL

Aşteptat în PNL cu braţele deschise, decizia primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi de a se înscrie în UNPR este considerată, la unison, de liderii PNL din Valea Jiului şi judeţul Hunedoara, drept o mare dezamăgire. Chiar şi aşa, Costel Avram spune că Tiberiu Iacob Ridzi îi va rămâne prieten în particular, dar îi va fi adversar pe scena politică locală. În altă ordine de idei, vicepreşedintele PNL Hunedoara, Tiberiu Balint, apreciază că, având în vedere că şi alţi primari de dreapta, cum ar fi cei de la Galaţi sau Călăraşi, au semnat pentru UNPR, arată că nu peste multă vreme, în formula Johannis-Preşedinte, UNPR va deveni un nou partid de dreapta.

Johannis vine în noiembrie la Petroşani
Dincolo de toate aceste subiecte, un lucru este foarte clar. Campania electorală merge înainte şi, pe zi ce trece, se demonstrează că singurul candidat viabil pentru români este “neamţul” Klaus Johannis. De altfel, acesta va fi prezent, în noiembrie, şi la Petroşani unde şi locuitorii Văii Jiului se vor putea convinge de acest adevăr.

Tiberiu VINŢAN

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: