Prima pagină > EXCLUSIV TV > Eurodeputatul Iuliu Winkler este de părere că pregătirile pentru aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest trebuie să continue

Eurodeputatul Iuliu Winkler este de părere că pregătirile pentru aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest trebuie să continue

winkleriuliuPregătirile pentru aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest trebuie să continue, iar SME Europe ca şi organizaţie de lobby a PPE pentru sectorul european al IMM-urilor va trebui să se implice mai mult în acest proces, consideră deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), vicepreşedinte al SME Europe.

Preşedinţia SME Europe s-a întrunit, joia trecută la Bruxelles, pentru a discuta despre pregătirea adunării generale anuale ce va avea loc în decembrie 2014, dar şi pentru a dezbate priorităţile perioadei următoare. ”Suntem la începutul unui mandat pe durata căruia, cu cea mai mare probabilitate, procesul de extindere a UE va fi temporizat, însă, acest lucru nu înseamnă că în ţările din Balcanii de Vest pregătirile pentru aderare trebuie să se fie încetinite, ba dimpotrivă, în paralel cu reformele administrative şi structurale, trebuie accelerate pregătirile în domeniul economiei. În România, am văzut cât sunt de importante aceste pregătiri.
IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei în ţările din această regiune şi au mult potenţial care poate fi exploatat eficient prin cooperare. Cooperarea trilaterală din Banat este un bun exemplu în acest sens. Cooperarea dintre România, Ungaria și Serbia va aduce dezvoltare pentru Banat, va juca un rol considerabil în realizarea spaţiului economic unic. PPE sprijină în continuare aderarea la UE a ţărilor din Balcanii de Vest”, a declarat Winkler cu ocazia reuniunii SME Europe.

Potrivit deputatului european, cooperarea dintre cele trei state va ajuta şi la pregătirea comunităţii maghiare din Voivodina pentru aderarea europeană.
Preşedintele SME Europe, Nadezhda Neynsky, fost ministru de externe al Bulgariei şi fost deputat european, a afirmat că pentru organizaţia de lobby a PPE, dezvoltarea relaţiilor cu sectorul IMM din ţările din Balcanii de Vest joacă un rol important.

SME Europe este organizaţia de lobby pentru sectorul european al IMM-urilor a PPE, iar deputatul european Iuliu Winkler este vicepreşedinte al acesteia începând din 2012. Sprijinirea şi stimularea sectorului IMM, crearea unui mediu de afaceri transparent, reducerea birocraţiei, programe europene care să stimuleze crearea noilor locuri de muncă prin sprijinirea activităţii IMM-urilor sunt puncte importante în programul economic al PPE.

Lucian ISPAS

Anunțuri
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: