Prima pagină > EXCLUSIV TV > La Petrila, oameni inimoşi şi copii talentaţi au făcut să se audă “Rapsodia munţilor”

La Petrila, oameni inimoşi şi copii talentaţi au făcut să se audă “Rapsodia munţilor”

La prima ediţie a festivalului- concurs de muzică populară „Rapsodia Munţilor” organizat la Casa de Cultura Ladislau Schmidt din Petrila, concurenţii au radiat de frumuseţe şi inocenţă, care imbinate cu multă muncă, cu talent şi cu dăaruire, au constituit ingredientele unui adevărat regal al cântecului şi portului popular.

I-am urmărit preţ de câteva ore bune  şi în sufletul meu apreciez că toţi sunt câştigători în aceeaşi măsură, indiferent de cifra premiului trecut pe diplomă. Dar, în acelaşi timp, în sinea mea ştiam că noi, publicul, noi suntem de fapt adevăraţii câştigători ai festivalului. Asta pentru că aceşti tineri ne oferă prilejul şi împart cu noi rodul muncii lor şi patima  pentru cântecul şi jocul popular, pentru păstrarea şi valorificarea tradiţiilor.

Câteva cuvinte se cuvin desigur a fi menţionate la adresa celor care au făcut posibil acest eveniment. Iniţiatorii şi adevăraţii „vinovaţi” ai acestui festival-concurs sunt  Ana şi Iulian Doda, doi oameni şi dascăli deosebiţi în acelaşi timp, care au demonstrat încă o dată că da, se poate ! Că totul este posibil dacă ai voinţă, că şi la Petrila poate fi oricând „un nou început”, pentru orice… Nu trebuie decât să avem curajul să ne deschidem larg mintea şi sufletul. Le doresc sănătate, putere de muncă şi răbdare, să crească şi să transmită şi altor generaţii bogaţia, crezul şi educaţia  acumulate de-a lungul timpului.

Felicitări şi mulţumiri se cuvin, în egală măsură, concurenţilor, organizatorilor şi nu în ultimul rând domnului Costel Avram, care de data aceasta în calitatea sa de preşedinte al asociaţiei Rosa Multiflora, a fost părtaş la acest eveniment şi a oferit premiile pentru participanţii înscrişi la două categorii ale concursului.

În ceea ce mă priveşte, şi eu mă simt, după succesul acestui eveniment, mai bogată sufleteşte. Iar ca şi Consilier Local al oraşului Petrila, îmi doresc să am ocazia să pot participa la cât mai multe evenimente de acest gen şi nu numai, organizate în incinta frumoasei Case de cultură din Petrila. Acolo unde sprijinul neconditionat este asigurat de un director inimos.
Alte gânduri şi impresii, le vom împărtăşi cu ajutorul bunului Dumnezeu şi anul viitor, la cea de-a doua ediţie !

Doiniţa BĂLĂNESC

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: