Prima pagină > EXCLUSIV TV > Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a decis să reprezinte politic UNPR

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a decis să reprezinte politic UNPR

10624855_677022989061416_5534515984818989456_nVestea că primarul municipiului Petroşani s-a înscris în UNPR a luat prin surprindere mulţi actori politici nu doar din Valea Jiului, ci şi din întreaga regiune. Pentru că, pe marginea acestui subiect, s-au făcut foarte multe speculaţii, Tiberiu Iacob Ridzi a decis să comunice oficial raţiunile care au stat la baza luării deciziei sale.

“Doresc să vă informez oficial că am luat decizia de a mă înscrie în UNPR. Aşa cum mă cunoaşteţi, în întreaga mea activitate politică şi administrativă am avut întotdeauna în atenţie să răspund intereselor cetăpţenilor municipiului Petroşani. În acelaşi timp vă readuc în atenţie faptul că, în 2012, am candidat pe listele unei alianţe politice, USP, din rândul căreia făcea parte şi UNPR, alături de PDL şi PNL-CD. Ţinând cont de aceste aspecte, părecum şi de faptul că în ultimii ani, UNPR a dovedit că este un partid pentru români şi pentru România, am considerat că este corect, atât faţă de principiile mele politice, cât şi faţă de cetăţeni, să mă alătur de această formaţiune politică, despărţindu-mă de PDL, un partid în care am activat 18 ani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, la finele săptămânii trecute.

Tiberiu Iacob Ridzi a fost fidel, timp de 18 ani, unui singur partid politic – Partidul Democrat, devenit ulterior, Partidul Democrat Liberal – formaţiune pentru care a câştigat, la Petroşani şi în Valea Jiului, împreună cu soţia sa, trei mandate de primar, două de deputat şi unul de europarlamentar, asigurând succesul acestui partid în toate scrutin urile electorale de după anul 1996, într-un bazin electoral predominant de stânga, cum este Valea Jiului. În primăvara acestui an, acuzând un dezinteres al PDL faţă de el şi familia sa, Tiberiu Iacob Ridzi a decis să se retragă din toate funcţiile politicie deţinute la nivel local şi regional în PDL. A rămas membru al acestui partid, doar constrând de prevederile legislative care îngrădesc migraţia aleşilor locali în timpul mandatului.

Odată cu apariţia prevederilor Ordonanţei 55 care a permis aleşilor locali să se decidă asupra partidului pe care doresc să-l reprezinte în următorii doi ani la nivelul administraţiei publice locale, în ciuda tuturor previziunilor, Tiberiu Iacob Ridzi a decis să se alăture echipei UNPR, formaţiune condusă, cu statut interimar, la nivelul judeţului Hunedoara, de senatorul Haralambie Vochiţoiu, principalul competitor politic al lui Tiberiu Iacob Ridzi, în ultimii ani. Luatr prin surprindere de decizia lui Tiberiu Iacob Ridzi, senatorul UNPR şi-a nuanţat imediat discursul la adresa primarului din Petroşani, faţă de care abordase în ultima vreme o poziţie critică, arătând că UNPR a făcut o achiziţie importantă, venirea lui Tiberiu Iacob Ridzi fiind un real câştig pentru acest partid.

Decizia lui Tiberiu Iacob Ridzi de a trece în UNPR a fost urmată şi de alţi trei consilieri locali PDL de la Petroşani. Astfel, Lucia Muntean, Marius Rad şi Constantin Lupu au anunţat, la rândul lor, că vor reprezenta, în perioada următoare, în Consiliul local de la Petroşani, UNPR. Mai mult, UNPR câştigă în Valea Jiului şi un deputat, după ce printr-un gest firesc, deputatul Monica Iacob Ridzi s-a înscris la rândul ei în formaţiunea politică condusă de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: