Prima pagină > EXCLUSIV TV > Poliţiştii hunedoreni şi-au ales, din nou, voluntarii

Poliţiştii hunedoreni şi-au ales, din nou, voluntarii

Din luna mai 2012, poliţiştii Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii coordonează reţeaua de voluntariat a I.P.J. Hunedoara, formată din 18 tineri de la şase licee devene, în prezent aceştia fiind elevi în clasele a XII-a. În cei doi ani de voluntariat, aceştia au fost foarte activi în comunitate şi vizibili în rândul tinerilor, derulând 14 campanii şi proiecte de prevenire a criminalităţii, în domenii precum: delincvenţa juvenilă, violenţă domestică, educaţie rutieră, voluntariat, prevenirea infracţiunilor de furt, cetăţenie europeană şi implicare civică.

În data de 23.10.2014, în cadrul Centrului de T ineret Deva, poliţiştii hunedoreni în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Hunedoara şi Fundaţia „Conexiuni” Deva şi-au selectat noii voluntari, printr-o serie de interviuri individuale cu tinerii care au depus documentele de înscriere în perioada mai – septembrie 2014.

Activitatea de reînnoire a reţelei de voluntariat a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, face parte din proiectul „Voluntar pentru comunitatea mea – continuitate pentru un viitor sigur”, cofinanţat de Consiliul Local Deva şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Hunedoara. În perioada mai – septembrie 2014, s-au înscris în proiect 30 de tineri de la cinci licee din municipiul Deva, iar organizatorii au dorit să realizeze un scurt interviu cu fiecare dintre ei, care a vizat în principal motivaţia lor de a fi voluntar, cunoştinţele pe care le au despre activitatea de voluntariat în cadrul poliţiei, date despre situaţia şcolară, recomandările din partea dirigintelui/ei şi acordul părinţilor. La finalul activităţii, organizatorii au ales 20 de elevi care corespund cerinţelor acestei activităţi.

„Noii voluntari sunt elevi din clasele a IX-a şi X-a şi vor face parte din această reţea timp de doi ani, 2014 – 2016. În această perioadă, vor urma cursuri de formare şi dezvoltare personală şi vor fi implicaţi activ în derularea campaniilor de prevenire a criminalităţii atât în unităţile şcolare din care provin cât şi în comunitate, dar şi în alte activităţi de organizare a evenimentelor I.P.J. Hunedoara. Cel mai important este, că prin această activitate, elevii vor afla că există şi modalităţi pozitive de petrecere a timpului liber şi de a se evidenţia. Vrem să lăudăm alegerea acestor tineri a se dedica comunităţii şi de a dărui din timpul şi energia lor, celorlalţi, prin voluntariat” – consideră inspector principal de poliţie Fieraru Andrea, sociolog în cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii”.

În perioada următoare, până la finalul anului 2014, noii voluntari vor participa la o tabără de formare în care vor învăţa cum se realizează o campanie de prevenire, dar şi informaţii despre scrierea de proiecte, comunicare, legislaţia privind minorii în contextul noului Cod Penal, despre infracţionalitate, alegerea anturajului şi modalităţi de prevenţie a victimizării.

Lucian ISPAS

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: