Prima pagină > EXCLUSIV TV > Sfârşit de an bogat în evenimente de interes public la Petroşani

Sfârşit de an bogat în evenimente de interes public la Petroşani

10624855_677022989061416_5534515984818989456_nDeja de câţiva ani buni încoace, luna decembrie este şi la Petroşani una în care evenimentele publice de mare impact pentru cetăţeni rivalizează cu cele care se derulează în toate marile oraşe ale ţării. Pentru ca tradiţia să meargă mai departe şi pentru ca toate lucrurile să fie pregătite cu minuţiozitate, din timp, de către factorii responsabili din primăria municipiului Petroşani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a solicitat, încă din această lună, Consiliului local adoptarea hotărârilor de Consiliu prin care sunt aprobate şi finanţare corespunzător aceste evenimente.

Cum la Petroşani acţiunile de acest fel au în centrul atenţiei cetăţenii, în mod firesc proiectele iniţiate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi au primit, în unanimitate, girul Consiliului local.

Potrivit unuia dintre proiectele adoptate în această direcţie, Consiliul local a alocat 122.000 de lei pentru buna desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice prevăzute pentru luna decembrie la Petroşani. Prima manifestare de acest fel este dedicată chiar zilei de 1 Decembrie. “Intenţionăm să păstrăm tradiţia prin care şi noi, la Petroşani, sărbătorim, împreună cu cetăţenii, Ziua Naţională a României, aşa cum se cuvine, respectiv cu ceremonialul religios, cu festivitatea ridicării drapelului pe catarg şi, desigur, la o agapă care va avea loc în Parcul Central “Carol Schreter” din Petroşani”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi. Pentru buna organizare a acestui eveniment, Consiliul local a aprobat alocarea sumei de 30.000 de lei de la bugetul local.

Tot în luna decembrie, comunitatea locală din Petroşani va marca, prin activităţi deja tradiţionale, “Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi” (pentru care s-au alocat 2000 de lei), Festivalul de Colinde de Crăciun (pentru care au fost alocaţi 4500 lei), serbarea Pomului de Crăciun (pentru care au fost alocaţi 45000 lei) sau Revelionul în aer liber (pentru care s-au prevăzut 14.000 de lei). “Ştim că sărbătorile de iarnă ne aduc fiecăruia dintre noi momente de bucurie. Veţi fi de acord cu mine că cea mai mare bucurie, pentru fiecare dintre noi, stă în bucuria copiilor noştri. De aceea, şi în acest an, administraţia locală va oferi tuturor preşcolarilor şi şcolarilor (clasele 0-VIII) şi tuturor copiilor cu probleme sociale şi de sănătate de la toate centrele şi instituţiile specializate care activează pe raza municipiului Petroşani, câte o cutie de ciocolată. Eu sunt convins că fiecare copil din Petroşani trebuie să aibă posibilitatea de a se bucura de acest cadou dulce în preajma Crăciunului şi, de câţiva ani buni, contribuim prin acest gest la bucuria copiilor noştri”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru că seniorii Petroşaniului au ocupat şi ocupă un loc extrem de important în toate activităţile derulate de administraţia locală de la Petroşani, programarea, în luna decembriea a unor noi festivităţi destinate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, nu este decât un gest firesc de continuitate. “În plus – ne spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi – anul acesta consemnăm şi o premieră legat de aceste premieri. Este vorba despre faprul că am decis să premiem şi familiile a căror performanţă de familie a depăşit cu încă un deceniu pragul căsniciei de 50 de ani şi care, astfel, au ajuns la 60 de ani de căsnicie.”

Tot pentru seniorii Petroşaniului, administraţia locală de la Petroşani va organiza, în ultima săptămâna a anului 2014, o nouă ediţie a apreciatului eveniment intitulat “Revelionul Pensionarilor”. Câteva mii de familii sunt aşteptate să participe şi anul acesta la petrecerea organizată de Consiliul local şi Primăria municipului Petroşani. Pentru buna organizare a acestui eveniment Consiliul local a aprobat suma de 67.000 de lei.

Desigur, dincolo de aceste evenimente, luna decembrie va consemna şi în acest an încă multe alte evenimente similare, organizate fie de către autorităţile locale, fie de către activa societate civilă a municipiului Petroşani. Toate acestea vor avea însă susţinerea deplină a autorităţilor locale de la Petroşani. O garanţie a acestui lucru este chiar primarul municipiului Petroşani, un om căruia nu-i este indiferent nimic ce ţine de bucuria locuitorilor din comunitatea sa.

Luminiţa ANDRONACHE-VINŢAN

Reclame
Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat asta: