Prima pagină > EXCLUSIV TV > Liberalul Constantin Brânduşe crede că, deputatul Resmeriţă umblă în campanie cu… “pensia vopsită”

Liberalul Constantin Brânduşe crede că, deputatul Resmeriţă umblă în campanie cu… “pensia vopsită”

branduseLegea Pensiilor şi problemele pe care aceasta le ridică pensionarilor mineri din Valea Jiului se dovedeşte a fi din nou o temă de “interes major” pentru social-democratul Cristian Resmeriţă. Acesta le promite pensionarilor mineri, evident în schimbul unui vot, de data aceasta pentru prezidenţiabilul Victor Ponta, că va obţine modificarea art. 56 din Legea Pensiilor, astfel încât stagiul de cotizare pentru activităţile prestate în condiţii speciale de lucru să fie redus de la 30 la 20 de ani.

Indiferent din ce unghi am privi lucrurile, prevederea este de bun simţ, aducând o firească reconsiderare a valorii muncii prestate de mineri. Numai că, dacă privim înapoi în timp, potrivit promisiunilor asumate de acelaşi deputat Resmeriţă, problema ar fi trebuit să fie rezolvată încă din decembrie 2012, odată cu instalarea la putere a Guvernului condus de Victor Ponta. Lucru care, ca multe alte promisiuni similare ale PSD şi ale deputatului Resmeriţă, au rămas doar vorbe goale.

Chestiunea reducerii stagiului de cotizare pentru mineri este o temă politică veche, o iniţiativă legislativă în acest sens fiind iniţiată încă din 2008 de fostul ministru al Muncii şi de atunci a fost sistematic reluată, mai ales în prag de alegeri, de către deputatul Cristian Resmeriţă, de fiecare dată fără vreun rezultat. Dincolo de eşecul previzibil, mai grav este că asupra deputatului Resmeriţă planează suspiciunea că, atunci când a reluat în discuţie cele două teme, în plină campanie electorală, a minţit, ştiind că acestea nu vor fi adoptate de Guvernul PSD. Această ipoteză se bazează pe faptul că iniţiativele legislative care i-au adus popularitate şi multe voturi din partea pensionarilor mineri lui Cristian Resmeriţă, au fost invalidate chiar de colegii săi din parlament. Astfel, în noiembrie 2012, în plină campanie electorală, atât Guvernul Ponta cât şi comisia de specialitate din Camera Deputaţilor au dat aviz negativ propunerilor legislative ale deputatului de Valea Jiulu. Cu toate acestea, Resmeriţă a ascuns aceste informaţii în timpul campaniei parlamentare, susţinând că proiectul său de modificare a Legii pensiilor va fi susţinut după alegeri, lucru care nu s-a mai întâmplat, iar astfel pensionarii minerii care l-au girat cu votul care i-a adus un nou mandat de deputat au fost din nou păcăliţi.

Acum, în faţa unei noi campanii electorale, Cristian Resmeriţă readuce acest subiect în atenţie, promiţând nici mai mult, nici mai puţin decât rezolvarea lui 100%. Desigur, doar după alegerea lui Victor Ponta – preşedinte. Fapt pe care liberalul Constantin Brânduşe îl vede drept “o altă minciună cu care Resmeriţă vrea să păcălească din nou pensionarii mineri din Valea Jiului.” Brânduşe spune că atât cifrele statistice reale ale guvernării Ponta, cât şi deciziile luate până acum pe această speţă de PSD, demonstrează că interesul lui Cristian Resmeriţă nu este altceva decât un populism ieftin. “Eu am avertizat pensionarii încă din timpul campaniei electorale din 2012 că proiectul de lege fluturat în campanie de deputatul Cristian Resmeriţă este doar o poveste de adormit electoratul credul. Era, şi atunci, ca şi acum, evident că Resmeriţă nu face decât ceea ce ştie cel mai bine să facă: mine oamenii ca să le câştige voturile, pentru ca mai apoi să nu-i mai pese deloc de aceştia, până la următorul scrutin electoral. Din păcate, locuitorii din Lupeni şi chiar şi din alte oraşe ale Văii Jiului mai cad încă în capcana de a se bucura la fiecare minciună a politicienilor din familia Resmeriţă” a declarat Constantin Brânduşe.

Acesta apreciază că tema, extrem de serioasă de altfel, nu merită să fie doar una doar de promisiuni deşarte pentru încă o campanie electorală, ci ea necesită o dezbatere şi o susţinere reală la nivelul ţării. “Cred că pentru ca o lege de acest fel să fie adoptată în parlament, ea trebuie să fie una bine făcută”, mai spune Brânduşe.

Categorii:EXCLUSIV TV
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ghiocel07

Niciodata nu e prea tarziu !

AFACERI IN VALEA JIULUI

Ati accesat cotidianul on-line AFACERI IN VALEA JIULUI. Se actualizeaza zilnic !

%d blogeri au apreciat: